Societat

Es constata la necessitat d’un nou jutjat a Figueres

La sala del govern del TSJC també percep que cal reforçar la plantilla

La sala de govern del TSJC “constata” la necessitat de crear un nou jutjat de primera instància i instrucció, el nov, a Figueres i de reforçar la plantilla de funcionaris actual, segons informa l’ACN. L’acord de la sala de govern remarca que les darreres dades avalen la sobrecàrrega denunciada per part de jutges, funcionaris, advocats i procuradors. “De les dades corresponents al tercer trimestre del 2022 es desprèn que el jutjat de primera instància i instrucció 7 de Figueres és l’òrgan de la seva categoria que més assumptes penals ha ingressat de Catalunya, amb 1.549”, recull. La sala ha acordat remetre la necessitat de dotació funcionarial a la comissió mixta amb el Departament de Justícia i “prendre en consideració” la proposta de creació del nou jutjat.

Però no és l’únic. “La resta de jutjats se situen, també, en els primers llocs de la relació”, afegeix l’escrit. En concret, la cinquena posició l’ocupa el jutjat de primera instància i instrucció 2 amb 1.388 assumptes penals ingressats; el setè, el número 4 amb 1.291; el vuitè, el 8, amb 1.280; el novè, el número 1, amb 1.259 assumptes penals; el desè, el número 6 amb 1.232 i a la posició número 15 del rànquing s’hi situa el jutjat de primera instància i instrucció 5, amb 1.177.

D’altra banda, la sala de govern també constata que, en aquest mateix període, hi ha hagut un increment “generalitzat” en l’ingrés d’assumptes civils que és “especialment rellevant” en els jutjats de primera instància i instrucció 5 i 8 que, respectivament, s’ha concretat en un 31,23% i un 39,03% més que fa un any.

Per tot plegat, la sala pren en consideració la petició de crear un jutjat de primera instància i instrucció número 9 i, també, acorda portar a la propera comissió mixta sala de govern-Departament de Justícia la necessitat de reforçar la plantilla de funcionaris per la sobrecàrrega de feina.

Petició unànime

L’acord s’ha pres arran de la petició que la junta de jutges dels jutjats de Figueres van traslladar a la sala a finals de gener. Els jutges i magistrats donaven així suport a les reivindicacions que els funcionaris de gestió, tramitació i auxili van fer només uns dies abans demanant la creació de nous jutjats de forma “inajornable”. En concret, el número 9 però també reivindicaven que, a curt termini, es creés un jutjat mixt 10 i un tercer penal.

En segon lloc, reivindicaven la necessitat “urgent i improrrogable” que es cobreixi amb caràcter “definitiu i permanent” la plaça de funcionari que correspon a tots els òrgans judicial del partit judicial de Figueres, tenint en compte que ostenta la categoria de magistrat des del 1997”. En aquest sentit, recordaven que de tots els partits judicials existents a la província només dos –Girona i Figueres- tenen aquesta categoria, però, “a diferència dels jutjats i tribunals del partit judicial de Girona, comptem amb un funcionari menys”.

Finalment, demanaven que es tinguessin en compte les “singularitats” d’un partit judicial fronterer, amb una gran població i amb la presó del Puig de les Basses, que ha augmentat la càrrega de feina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES