Educació

La UdG, una universitat de proximitat

La Universitat de Girona té 30 anys d’existència. Precisament durant tot el curs passat ha celebrat l’aniversari. En aquest temps ha excel·lit en la docència i la recerca en els àmbits de les arts i les humanitats, les ciències, les ciències de la salut, les ciències socials i jurídiques, l’enginyeria i l’arquitectura.

La UdG és la 8a universitat estatal entre 76 centres, segons el rànquing CyD. Tenim tres campus a Girona, al bell mig del Barri Vell, al centre de la ciutat i a Montilivi, en espais integrats en un entorn verd. Girona és una ciutat universitària, activa i dinàmica, preparada per acollir els nostres milers de joves que hi arriben cada any. A la UdG oferim atenció personalitzada, de tu a tu, des que els estudiants arriben, amb orientació i assessorament, fins que es graduen, ajudant-los a trobar feina o a continuar estudiant dins els programes de màster i doctorat. Oferim més de 7 milions d’euros en beques i ajuts a l’estudi. La nostra formació és multidisciplinària: amb 15 dobles titulacions i 52 graus, preparem els estudiants per esdevenir ciutadans crítics, reflexius i observadors del món canviant. Anem avançant en sistemes d’innovació docent, un dels quals és l’aprenentatge basat en problemes, reconegut arreu. Oferim pràctiques des de ben aviat, per preparar els estudiants per al futur professional, tenim mentories en molts estudis i oferim programes de mobilitat molt atractius. Som una Universitat compromesa, solidària i sostenible. Treballem molt activament per impulsar els valors de la cooperació, la igualtat, l’educació inclusiva i la sostenibilitat. Volem superar les barreres que impedeixen l’accés a la universitat a molts dels joves d’avui.

Tenim una nova fundació, Girona, Regió del Coneixement, que ens permetrà impulsar polítiques regionals de societat del coneixement, per promoure la innovació al territori tot facilitant la relació de la institució amb l’entorn socioeconòmic.

Tenim més de 100 grups de recerca amb uns resultats que han obtingut gran reconeixement internacional.

El Parc Científic i Tecnològic acull més de 150 empreses, institucions i grups de recerca innovadors al capdavant de la investigació tecnològica.

A la nostra universitat hi ha molta vida. Tenim associacions molt variades, els estudiants poden escollir entre cantar al cor, fer teatre, fer castells o tocar en una orquestra.

Estudiar a la UdG és triar una formació integral, més enllà de l’aprenentatge a l’aula.

Els estudiants que vulguin venir a visitar les instal·lacions amb les seves famílies tenen una oportunitat el dissabte dia 13 de maig al matí, en què la UdG obrirà les portes per mostrar els diferents campus i oferir sessions informatives dels diferents graus.

La UdG s’ha anat presentant durant aquests mesos en diferents fires i salons, i constata que l’interès que desperta creix any a any. Al Saló de l’Ensenyament d’aquest any l’estand de la Universitat ha rebut 4.500 peticions d’informació, procedents d’estudiants i famílies en molts casos procedents de fora de les comarques gironines.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa

VERGES
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA