Administracions

Habitatge

Més pisos protegits de lloguer

El conseller de Territori visita el Masnou, Teià, Pineda i Palafolls per desencallar 270 habitatges socials al Maresme

La xifra inclou altres promocions en curs de l’Incasòl i arribaria a més de 560 amb altres ajuts

El govern de la Generalitat ha posat fil a l’agulla per revertir el dèficit d’habitatge protegit en els darrers anys, amb l’objectiu d’incorporar a curt termini “10.000 pisos al parc de lloguer social en 82 municipis”, segons va recordar ahir el titular de Territori, Juli Fernàndez. El conseller, acompanyat de la directora de l’Institut Català del Sòl (Incasòl), Maria Sisternas i Tusell, i la directora de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya (AHC), Sílvia Grau i Fontanals, va visitar ahir diversos municipis del Maresme on es construiran un total aproximat de 175 nous habitatges protegits de lloguer assequible. Aquestes promocions s’afegiran als 96 habitatges que l’Incasòl té en construcció a la comarca, al Masnou i a Mataró. En total, uns 270 pisos

El conseller s’ha reunit amb els alcaldes del Masnou i Palafolls per parlar de futures promocions d’habitatge social en els seus municipis i ha visitat també Pineda de Mar i Teià, on ja s’han signat els convenis que permetran a l’Incasòl la construcció de promocions d’habitatge social de lloguer assequible, que es financen amb els recursos generats per les fiances de lloguer que es dipositen al mateix ens.

Per al titular de Territori, totes aquestes promocions són “un esforç que” hauran d’anar “repetint, en aquestes magnituds, any a any”, i “una política estructural del país per crear un parc d’habitatge de lloguer social suficient”, per aconseguir que “el dret d’accés a l’habitatge sigui real i efectiu”.

Així, a més de la promoció directa que fa l’Incasòl, també se’n construiran a través dels ajuts a la promoció que, en el cas del Maresme, permetran assolir uns altres 295 pisos de lloguer assequible. En global, per tant, al Maresme el govern impulsa 566 nous habitatges protegits. Al Masnou, el govern estudia possibilitats de tres solars municipals on amb cabuda per a 75 habitatges protegits o dotacionals, que s’afegirien als 36 de la promoció de l’avinguda Joan XXIII, que l’Incasòl espera reprendre abans de l’estiu després de dos anys de litigi amb l’empresa que les va abandonar tot just acabar de construir l’estructura.

A Palafolls, el conseller va visitar els terrenys del nou sector residencial que promou l’Ajuntament i on es podran construir 150 habitatges, tant lliures com de lloguer social (50%). En aquest eixample, exploren la fórmula del dret de superfície. I en la mateixa línia, també hi va haver converses amb els alcaldes de Pineda i Teià, dos municipis turístics on s’ha detectat una reducció de l’oferta i encariment dels preus dels habitatges de lloguer a causa de la seva destinació com a allotjament turístic, que es vol pal·liar amb fórmules similars, amb 50 nous habitatges més.L’Incasòl serà l’organisme encarregat de construir aquestes noves promocions i l’Agencia de l’Habitatge de Catalunya definirà, de forma conjunta amb els ajuntaments corresponents, els criteris d’adjudicació dels habitatges, en règim de lloguer. Es preveurà una reserva mínima, en primera adjudicació, del 25% del total dels habitatges per a joves menors de 35 anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia