Societat

societat

Barcelona té les seves aigües residuals amarades de ketamina

Un estudi de l’Observatori Europeu de les Drogues i les Toxicomanies (Emcdda) ha conclòs que Barcelona és la ciutat europea on les seves aigües residuals contenen més ketamina, un anestèsic d’efecte ràpid que s’utilitza com a droga. L’informe, amb dades de 104 urbs de 21 països, conclou que a Barcelona la quantitat de ketamina detectada en mil·ligrams per cada 1.000 habitants al dia va ser de 25,98 en dia feiner i de 32,06 en cap de setmana, fet que suposa una mitjana diària setmanal de 29,45.

Els resultats del treball també mostren que les sis substàncies analitzades —cocaïna, cànnabis, amfetamina, metamfetamina, MDMA i ketamina— eren presents a “gairebé tots els indrets” el 2022 i que cada vegada es detecten més restes de cocaïna i metamfetamines en les aigües residuals i que la tendència s’està estenent a cada cop més ciutats del continent, fet que revela un problema de drogues “estès” i “complex”, segons l’Observatori Europeu de les Drogues i les Toxicomanies. En el cas de les restes de cocaïna detectades en aigües brutes, registren augments des del 2016.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia