Societat

gastronomia

Concurs per escollir el millor sommelier català

El concurs es fa a Reus i aquesta nit a Tarragona se sabrà qui dels 18 finalistes és el guanyador i, per tant, millor sommelier de Catalunya

L’any passat el guanyador va ser Ton Colet, del restaurant El Cigró d’Or de Vilafranca del Penedès.

Aquest matí ha començar el concurs de sommeliers catalans, que acabarà aquesta nit en una gran gala que es farà al Club Nàutic de Tarragona amb la tria del millor sommelier/a de Catalunya.

En el concurs, que s’està fent al Círcol de Reus, hi participen divuit candidats: Marta Farré, ara al restaurant d’una estrella Michelin Aürt de Barcelona, Núria Vilaseca, propietària de Lo Petit Sommelier de Falset, Cyril Vermeulen, des del 2016 sommelier al Celler de Can Roca, Carla Camps, d’Íntim Espai Cingles Blaus, de Cornudella de Montsant, Toni Trullols, també propietari de Lo Petit Sommelier de Falset, i Albert Señor, actualment sommelier al Quirat Restaurant.

També hi participa Paula Cuenda, ara al Normal Restaurant de Girona, Chiristian Betoret, responsable d’esdeveniments i sommelier en Mas de la Sala a Sallent, Marc Niubó, propietari de la botiga especialitzada en vins, vermuts, espumosos i licors Bodega la Parra, de Reus i Joaquim Valls, encarregat de sala i sommelier del Bo Restaurant, de Barcelona. Entre els divuit finaistes s’hi ha de comptar Laia Vico, actualment propietària de Viavi Vinacoteca, de Vilanova i la Geltrú, Alfonso J. Villarejo, formador a El Villarejo i responsable de restauració als hotels de Port Aventura, Melchor Montero, actualment, sommelier i director de sala a El Celler de Can Roca i Marta Cortizas, que també està al Celler de Can Roca.

A la llista també hi ha Jordi Martínez, propietari de la botiga especialitzada en vins de Selecte Wine Store a Guissona, guanyador semifinal de Catalunya al Concurs ‘Mejor Sumiller Internacional en Cava’ 2017 i component del panell de cata de la ‘Guia Melendo del Champagne’ en varies edicions.

Altres concursants son Toni Albiol, director tècnic, gerència i sommelier a l’Enoteca Divins de Martorell, amb un ampli bagatge professional en formació i comunicació de la cultura del vi a ràdio (El Tirabuixó) i TV Baix Llobregat i Anna Casabona, sommelier i delegada comercial de Juvé i Camps amb més de 20 anys d’experiència al capdavant del catering i botiga de vins El Rebost i 7 anys a El Celler de Capçanes.

El millor sommelier del 2022 va ser en Ton Colet, sommelier en cap del restaurant El Cigró d’Or de Vilafranca del Penedès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia