Medi ambient

MEDI AMBIENT

L’oposició exigeix que es compleixi la inversió de l’ACA per la sequera

L’executiu de Pere Aragonès va aprovar d’un pèl el decret de sequera gràcies a l’abstenció del PSC, JxCat, En Comú Podem (ECP) i la CUP pel compromís de modificar-ne el contingut després de la cimera d’aquest divendres a Palau, i els grups de l’oposició han tornat a posar sobre la taula quines seran les seves propostes. D’entrada, coincidència entre el PSC i Junts perquè el govern abordi les inversions previstes per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) amb l’argumentari dels incompliments. Salvador Illa (PSC) retreia que no és una bona dada que “dos de cada tres euros” previstos els 2022 programats estiguin “al calaix”, mentre que el portaveu de Junts, Josep Rius, lamentava que de la planificació per 1.000 milions, “només se n’hagi executat el 22%”.

Més coincidència, amb l’afegitó dels comuns, a censurar que el decret no pot convertir els consistoris en l’“ase dels cops” ni “centrifugar-los” o “traslladar-los” els problemes –segons Illa, Josep Rius (JxCat) i el portaveu dels comuns, Joan Mena, respectivament–, i per això demanaven un canvi de rumb i una solució global que inclogui la col·laboració de tots els afectats.

Els socialistes ja van fer arribar fa dies les seves propostes per afrontar la reunió de divendres i fer un decret en la línia del que es va fer el 2008, que era “d’ajuda, d’inversió i col·laboració”, va dir Illa. Junts en va explicitar algunes, com ara potenciar les dessalinitzadores; ampliar la de la Tordera o fer la nova a Foix; la reutilització d’aigües grises en habitatges; fer infraestructures endarrerides d’Aigües Ter-Llobregat (ATLL); incrementar l’aprofitament al baix Besòs i millores d’abastament i reducció de fuites en municipis. Els comuns, que estaran representats per Jéssica Albiach i Lucas Ferro, en presentaran “en la direcció de la planificació ecològica” perquè el problema “no se solucionarà ni fent la dansa de la pluja ni anant a Montserrat”.

http://www.elpuntavui.cat/societat/article/11-mediambient/2271105-l-oposicio-exigeix-complir-les-inversions-de-l-aca-per-la-sequera.html

2271105



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia