Medi ambient

Les ciutats metropolitanes reclamen poder omplir les piscines municipals per salut

Defensen que actuen com a “refugis climàtics” i insten a l’executiu a fer un nou decret de sequera consensuat amb els consistoris

L’Associació de Municipis de l’Arc Metropolità, que engloba les ciutats de Martorell, Vilafranca del Penedès, Mollet, Granollers, Vilanova i la Geltrú, Rubí, Mataró, Sabadell i Terrassa, amb una suma de 900.000 habitants, demanen a la Generalitat que autoritzi els ajuntaments a omplir les piscines públiques aquest estiu per a què actuïn com a refugis climàtics. “Comprenem la situació de sequera, però tenir piscines a l’estiu per afrontar la calor és un tema de salut pública”, han defensat els alcaldes aquest dimecres a Vilafranca.

L’entitat ha acordat instar el govern a fer un nou decret de sequera consensuat amb els ajuntaments on es reculli aquesta possibilitat i també l’ús de fonts. Al mateix temps, els consistoris han retret a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) una manca d’inversions en infraestructures hídriques i han reclamat un pla que s’anticipi a futures situacions de mancança d’aigua.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia