Infraestructures i serveis

mobilitat

El govern presenta un ambiciós traçat del tramvia del Camp

La primera fase entre Cambrils, Salou i Vila-seca es posaria en funcionament el 2027

A Tarragona unirà el centre amb Sant Pere i Sant Pau, Torreforta, Campclar i Bonavista

Circumval·larà Reus per l’interior i connectarà l’aeroport amb el TAV

El govern ha presentat avui a Tarragona un ambiciós traçat per al futur tramvia del Camp de Tarragona que uneix els barris de Tarragona, circumval·la Reus per l’interior de la ciutat i conforma una xarxa metropolitana entre les dues capitals, la Canonja, Vila-seca, Salou, Vinyols i els Arcs i Cambrils, a més de connectar amb l’aeroport de Reus i la futura estació intermodal del tren d’alta velocitat (TAV) que l’Estat té en projecte. Es projecta com una doble xarxa urbana i interurbana connectades. A Tarragona uniria els barris de Sant Pere i Sant Pau, de la URV i l’hospital Joan XXIII amb el Serrallo i el Port però, a més, connectaria en una estació intermodal amb la xarxa metropolitana que aniria cap a Vila-seca i Reus. En aquesta direcció cap a ponent de la ciutat, la xarxa urbana connectaria els barris de Torreforta, Campclar i Bonavista amb el municipi de la Canonja mentre la metropolitana continuaria cap a Vila-seca.

Des d’aquesta població, un ramal metropolità conectaria cap al sud amb Port Aventura, Salou, Vinyols i els Arcs i Cambrils mentre un ramal cap a ponent connectaria amb Reus a través de la futura estació intermodal del TAV. Des d’aquí un ramal connectaria amb l’aeroport i la línia principal circumval·laria Reus per l’interior amb diferents parades als barris.

La primera fase, amb 150 milions d’inversió, ha d’unir Cambrils amb Vila-seca a través del continu urbà de Cambrils i Salou incloent Port Aventura. Serien 14 Km, 14 estacions i 3 intercanviadors per a una fase que tindria licitada l’obra entre 2024 i 2025 i es posaria en servei el 2027. També avui el govern ha licitat per 48,1 milions la fabricació i el manteniment durant quinze anys dels primers 7 combois que hauran de prestar servei a aquesta línia.

La segona fase, que no tindrà els projectes ni cost previst fins el 2024, inclouria els traçats urbans de Tarragona i Reus i es posaria en servei el 2028 –avui s’ha fet l’aprovació tècnica de l’estudi informatiu, que inclou el ramal d’accés a l’aeroport de Reus però també l’estació de Cambrils Nord, un intercanviador entre el Tramcamp i l’actual estació del Corredor Mediterrani.

Tota la xarxa tindrà 46 Km., 47 estacions, 10 intercanviadors i una inversió global prevista de 543 milions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia