Medi ambient

La CUP d’Olot proposa ampliar els aiguamolls de la Moixina

Demanen també restaurar-los i recuperar els antics camins perduts de la zona

El grup municipal de la CUP d’Olot ha entrat una moció perquè sigui debatuda en el ple d’aquest dijous, proposant que es restaurin i ampliïn els aiguamolls (també anomenats aiguamoixos) de la Moixina. L’engrandiment -apunten- s’hauria de fer pel camí de la Deu Vella i en direcció nord-est de la zona dels Estanys d’en Broc i de la Font de la Deu Grossa.

D’altra banda, en el document s’insta al Parc Natural de la Zona Volcànica perquè promogui la declaració de Reserva Natural Parcial als hàbitats d’aiguamolls actuals i els que vagin essent restaurats, amb la posterior incorporació a l’inventari de zones humides de Catalunya i a l’Inventario Nacional de Zonas Húmedas; fomentar la restauració d’hàbitats i la recuperació de les espècies de flora i fauna autòctones i pròpies dels aiguamolls d’aquest paratge, tenint en compte les reeixides experiències realitzades a la Deu Vella, el Pla de Jordà i Camp d’en Broc per tal d’afavorir la successió ecològica natural de les espècies; i recuperar i catalogar els antics camins perduts no motoritzats, prioritzant el que connectava els Prats de la Mandra amb la Moixina, passant pel Molí de les Fonts, per tal de facilitar les interconnexions a peu i la mobilitat saludable en un espai planer limítrof amb el nucli urbà d’Olot.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia