Salut

Augmenta el malestar dels treballadors de l’hospital Santa Caterina

Els comitès d’empresa de l’Institut d’Assistència Sanitària (IAS) anuncien que aniran als tribunal pel que consideren una vulneració dels seus drets

La tensa relació entre l’IAS i els comitès d’empresa de l’hospital Santa Caterina i de la xarxa de salut mental i l’atenció primària que hi estan vinculats, a causa de la demanda per doble escala salarial , s’ha incrementat un cop els treballadors han rebut les nòmines de març. Segons expliquen els comitès, a les persones que cobren l’antiguitat per triennis i quinquennis en aplicació dels pactes d’espresa, en la nòmina els han adjuntat una nota informant-los que els apliquen l’absorció i compensació dels augments salarials del nou conveni i de la carrera professional. Segons els representants dels treballadors, això equival aproximadament a deu anys amb el sou congelat. Els comitès asseguren que els havien amenaçat amb aquesta mesura, però que finalment s’havia acordat suspendre-ho.

Els comitès anuncien en un comunicat que es emprendran accions “tant de caràcter legal com de mobilitzacions” i “totes les accions que ens semblin pertinents” per frenar el que consideren una vulneració de drets.

De la seva banda l'IAS ha emès un comunicat en el que s'afirma: "L’IAS ha aplicat aquesta setmana a tot el personal (més de 1.800 persones treballadores) les millores previstes al III Conveni SISCAT pel qual es regeix la institució com a empresa pública adscrita al Servei Català de la Salut. Fruit d’aquestes millores laborals previstes al conveni, l’IAS incrementarà la massa salarial aquest 2023 en nou milions d’euros aproximadament. D’acord amb el que estableix el III Conveni SISCAT, l’IAS ha abonat aquesta setmana la nòmina del mes, amb l’increment salarial del 2,5%; una segona nòmina amb els endarreriments de gener i febrer de 2023 per aplicació del III Conveni, i una tercera nòmina que inclou els imports de la DPO de 2022, més l’abonament del decrement de la reducció del 4,5% al 0,88% de 2022. A causa de la demanda de conflicte col·lectiu interposada per SATSE, SMC, CCOO i UGT a l’IAS per una suposada doble escala salarial que es remunta als antics pactes sindicals d’adhesió al conveni de la XHUP dels anys 1994 (Hospital Santa Caterina) i 2004 (Xarxa de Salut Mental), i que fan referència a la meritació del complement d’antiguitat (triennis/quinquennis), l’IAS va demanar la nul·litat d’aquests pactes antics. Actualment la meritació del complement d’antiguitat, a extingir, s’aplica a 278 treballadors. L’IAS té l’obligació d’aplicar el III Conveni en la seva totalitat. A tal efecte, l’aplicació inclou les millores salarials i complements i l’absorció de determinades retribucions fora de conveni, d’acord amb el seu articulat."



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Segueixen les retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp