Societat

Tàrrega tindrà el primer centre d’acollida de refugiats de Catalunya

Ho ha anunciat aquest divendres el ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá

Disposarà d’una apacitat per a 200 persones i costarà 10 milions d’euros

Tàrrega tindrà el primer Centre d’Acollida de Protecció Internacional (CAPI) de refugiats de Catalunya. Segons ha anunciat aquest divendres el ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, es construirà a la capital de l’Urgell amb una capacitat per a 200 persones, aixecat en una superfície de 9.200 metres quadrats propietat de la Sareb. Escrivá ha dit que han triat Tàrrega per la solidaritat mostrada arran de la guerra a Ucraïna.

El centre tindrà espais comuns, menjador i aules per fer tallers, però també espais esportius. En aquest espai, s’oferirà la manutenció i l’atenció sanitària i psicològica, a més de serveis de formació. Costarà 10 milions d’euros en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència de l’executiu espanyol amb finançament dels fons europeus Next Generation.

La licitació del projecte d’obres està prevista per a finals d’aquest any. El centre podria estar construït a mitjan 2025 i el servei es podria posar en marxa la segona meitat de l’any. Suposarà la creació d’entre 15 i 20 nous llocs de treball i uns 40 indirectes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia