Societat

Desallotjats els quatre activistes encadenats a bidons de ciment contra el pla Caufec

Els Mossos d'Esquadra han desallotjat aquest migdia les quatre persones que estaven encadenades a dos bidons de ciment a l'entrada de les obres del pla Caufec, també conegut com a pla Porta Barcelona, a Esplugues de Llobregat.

Els quatre activistes s'han encadenat aquest matí durant sis hores als dos bidons i tenien previst romandre encadenats fins dissabte, quan està convocada una manifestació a la plaça de l'Ajuntament de la ciutat.

Set patrulles de la policia autonòmica s'han desplaçat al lloc dels fets i cap a les 12 del migdia han començat les tasques per desallotjar a les persones encadenades. Els agents han serrat els bidons de ciment i han detingut les persones que s'havien encadenat que a hores d'ara es troben a la comissaria d'Esplugues.

Segons ha informat un portaveu de la plataforma popular contra el pla Caufec, el seu objectiu era aturar les màquines i protestar contra un pla que consideren fruit de l'"especulació". "Posarem els nostres cossos davant de les màquines per frenar el que creiem és un error", ha assenyalat la font esmentada.

En aquest sentit, ha denunciat que no s'hagi portat a terme un procés participatiu sobre el projecte amb els veïns del barri de Finestrelles, on s'estan portant a terme les obres des del 2 d'agost. A més, els activistes reclamen la llibertat de Franki, el jove condemnat a més de dos anys de presó per despenjar una bandera espanyola del balcó de l'Ajuntament de Terrassa.

La plataforma popular contra el pla Caufec ha alertat de les "nefastes repercussions de la quantitat de ciment amb la que ompliran la muntanya" d'Esplugues per al medi ambient, la flora i fauna i l'accessibilitat. Al seu torn, ha criticat que el pla no preveu l'habitatge social ni els equipaments públics.

El pla Porta Barcelona, promogut per la immobiliària Sacresa, preveu la construcció de més de 700 habitatges, dues torres d'oficines i un centre comercial en dos àmbits, Finestrelles Nord (situat a la muntanya de Sant Pere Màrtir i al costat de l'Hospital de Sant Joan de Déu) i Finestrelles Sud (situat al costat de la carretera de Laureà Miró i a la zona limítrofa amb l'Hospitalet de Llobregat). Per fer-ho possible, la immobiliària Sacresa soterrarà 31 torres elèctriques d'alta tensió que hi ha a la zona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Estudien com millorar la mobilitat de dues de les principals vies de la ciutat

girona

Poden tornar a casa un tercer grup de veïns dels blocs desallotjats

badalona
societat

Els veïns d’Alpens voten en consulta popular si el consistori ha de fer una piscina

ALPENS

L'equip de govern reitera el suport a la professora vexada per parlar en català

TERRASSA
economia

Chery i Ebro produiran 150.000 vehicles a l’antiga Nissan

barcelona
medi ambient

El Pirineu occidental, protegit per la bona qualitat de cel nocturn

SORT

Crearan vint places regulades per aparcar autocaravanes pagant 5 euros

TERRASSA
moda

Giambattista Valli il·lumina Barcelona en la Bridal Night

Barcelona
política

Agents de la Guàrdia Urbana irrompen al ple per reclamar millores salarials

TARRAGONA