El viacrucis prioratí amb més personalitat

Com en la majoria de pobles i ciutats, Cornudella de Montsant celebra el seu viacrucis el divendres sant al matí. La tradició no té cap secret amagat, i com en altres contrades surt de l'església per pujar la muntanyeta del Calvari. Un cop allí es canta la salve a la Mare de Déu de Siurana i en el camí de tornada «abans es resava el rosari, però ara es fan uns cants o s'està en silenci», explica Maria Montserrat Domingo, veïna de Cornudella. Però el que fa especial aquest viacrucis és l'entorn en què té lloc. El camí cap al calvari es fa entre camps d'ametllers florits i amb els perfils del Montsant i de Siurana a un costat i l'altre; un fet que el nodreix d'una personalitat pròpia d'entre tots els que se celebren al Priorat. Però com que la climatologia no es pot controlar, si el divendres sant plou no hi ha més remei que celebrar-lo dintre l'església.

Tot i l'entorn ideal en què es desenvolupa el viacrucis, Maria Montserrat Domingo reconeix que el nombre de persones que hi participen «ha disminuït, i això que és una de les celebracions religioses de Setmana Santa que té més gent». I és que, tal com ella recorda, «ja no hi ha tanta gent a les esglésies». Tot i això, el viacrucis continua sent una de les tradicions més arrelades a Cornudella de Montsant aquests dies i la que té més participants. Abans, fins i tot se celebrava el Diumenge de Rams a la tarda, però amb el temps això s'ha perdut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.