Verges s'ambientarà a l'època medieval per reviure la processó com fa segles

S'intentarà eliminar al màxim la il·luminació elèctrica dels carrers i s'hi instal·laran torxes de foc

«Ens hem d'imaginar quan a Verges la llum no existia; hem de tornar a l'abans, a la pulcritud de fa segles», assegurava ahir Llach en la roda de premsa de presentació de la processó d'aquest any. Així, un dels elements més destacats d'aquesta edició de la processó de Verges serà la il·luminació, ja que per Llach les ombres juguen un paper molt important en l'escenificació ja que és un element més de comunicació. «Cal que tornem a una ambientació que faci entendre a la gent com es vivia la processó fa segles», assegura el director. Malgrat els canvis previstos, «es pretén ser el màxim de respectuós amb la tradició fent que la visualització sigui actual i al dia», assegura Llach. Per tot plegat, s'ha envoltat de professionals del món del teatre i el cinema, com és el cas de Lluís Danés, i de la moda, com Keneth Perdigón. Per tirar endavant aquest projecte de renovació d'aquesta festa tradicional d'interès nacional, s'ha mantingut l'essència original però incorporant millores tecnològiques i escenogràfiques importants. Així, també s'hi incorporaran elements musicals entre actes sobretot: Agnus Dei sonarà per al Sant Sopar, l'hort de Getsemaní, l'inici de la processó i la crucifixió; i la Simfonia 11 de Dmitri Xostakovitx, per al Sanedrí i Pilat. Per altra banda, també es veuran canvis en algunes escenes, com per exemple la del judici de Ponç Pilat, on s'introdueix un pròleg. Tanmateix, s'ha volgut fer molt pocs canvis a les escenificacions, tot i que s'ha impulsat l'efectivitat dramàtica amb una teatralització itinerant.

Un projecte de tres anys

Aquest any, 800 persones participen en la processó, que destaca per mantenir la Dansa de la mort, conservada des d'època medieval. Llach avança que el seu projecte de direcció tindrà una durada de tres anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona
PORQUERES

Fase final de la recollida de propostes dels pressupostos participatius

PORQUERES

Estudien com millorar la mobilitat de dues de les principals vies de la ciutat

girona

Poden tornar a casa un tercer grup de veïns dels blocs desallotjats

badalona
societat

Els veïns d’Alpens voten en consulta popular si el consistori ha de fer una piscina

ALPENS