Processons amb l'ai al cor

L'amenaça de pluja manté la incògnita de les celebracions de les processons durant tota la jornada

A Llagostera, a l'hora de tancar aquesta edició la processó havia sortit al carrer tot i l'amenaça de pluja, de la mateixa manera que a la ciutat de Girona (on hi havia menys públic que en altres anys, per culpa del mal temps), Blanes i Castelló d'Empúries, on també es va celebrar sense cap problema el retaule vivent, que es fa a l'interior de la basílica. A Sant Hilari també s'havia decidit començar el viacrucis tot i el risc d'haver-lo de suspendre o escurçar-ne el recorregut si les condicions meteorològiques empitjoraven.

A l'Escala, d'estrena

A l'Escala s'ha recuperat, després de més de 30 anys de no fer-se, el viacrucis vivent pels carrers del poble. Organitzat per l'Associació El Rosetó, aquesta representació, que es va fer ahir després de patir tot el dia perquè la pluja no n'impedís l'estrena, constava de vuit escenes, les quals es van portar a terme en els paratges més representatius del nucli antic, amb una gran afluència de públic, especialment a la zona de la mar d'en Manassa, on es va representar la crucifixió.

Novetats a Verges.

Dijous no va ploure i a Verges la processó va poder sortir amb tota normalitat. Que el temps la respectés va ser una sort, tant per als organitzadors com per al públic, ja que l'estrena del cantautor vergelità Lluís Llach com a director va comportar més expectació per veure les novetats d'escenografia i vestuari: a les sis de la tarda ja no quedaven entrades, quan habitualment s'exhaureixen a l'hora de començar. El president de l'associació organitzadora de la processó, Antoni Casabó, considera que va ser tot un èxit. «Quan et planteges canvis, sempre tens una mica de por pel que pugui passar, però he de dir que va sortir molt bé», resumia ahir. Segons el parer de Casabó, han estat especialment encertats els efectes de la crucifixió i de les primeres caigudes, encara que el més important és que s'ha millorat tot el conjunt. «Amb vista a les pròximes edicions –va afegir-hi–, anirem polint coses.» En total, unes 600 persones van participar directament en la processó i la seva organització, i un nombre semblant hi van col·laborar d'alguna manera.

S (Més imatges de Castelló, l'Escala, Verges i Girona, a www.elpunt.cat.)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.