Societat

Detingut el conductor de l'autocar accidentat a Bàscara

Els Mossos d'Esquadra volen assegurar la seva compareixença davant el jutge per una presumpta imprudència greu per la mort d'una jove i diversos ferits

Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dilluns a la tarda el conductor de l'autobús accidentat a Bàscara. Segons han informat els Mossos d'Esquadra, es tracta d'una detenció tècnica, ja que se li imputa una falta per imprudència greu, amb el resultat d'una persona morta i diverses persones ferides. A més, han explicat que es tracta d'un ciutadà estranger sense domicili a l'Estat i es vol evitar que pugui marxar al seu país.

Està previst que després de declarar davant dels Mossos d'Esquadra, el conductor ho faci davant del jutge. Les primeres conclusions de la investigació corroboren que l'home no tenia la intenció de prendre la sortida número 5 de l'autopista AP-7, on s'ha produït l'accident, i que havia dormit les hores preceptives, segons marcava el tacògraf del vehicle.

A l'autocar sinistrat hi viatjaven 53 alumnes i sis monitors holandesos que anaven d'excursió a Calella (Maresme). L'accident ha tingut lloc pocs minuts abans de dos quarts de set del matí quan, per causes que es desconeixen, el vehicle ha bolcat a l'alçada de la sortida 5 de l'autopista AP-7 en sentit sud, dins el terme municipal de Bàscara. Una de les joves de 16 anys ha mort a conseqüència de les ferides, mentre que 20 passatgers més han resultat ferits i han estat traslladats a l'Hospital Josep Trueta (un total de 9) i al de Figueres (11).

Tretze dels vint ferits en l'accident d'autocar a Bàscara ja han rebut l'alta mèdica al llarg d'aquest dilluns a la tarda i només cinc continuen hospitalitzats. A l'Hospital Josep Trueta de Girona, aquesta tarda han pogut marxar quatre persones, mentre que el monitor de 28 anys es quedarà en observació a Urgències, juntament amb les dues noies ingressades a Traumatologia amb diverses contusions i lesions. A l'Hospital de Figueres, nou ferits han rebut l'alta mèdica i només continuen ingressats un noi de 17 anys i una noia de 15 anys a Traumatologia. Aquestes són les últimes dades facilitades pels dos centres hospitalaris aquest dilluns.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.