Societat

L'Exèrcit instal·la tendes de campanya en un espai natural d'Alfés malgrat l'advertiment de la Generalitat

Els militars tenien permís de la conselleria de Política Territorial per ocupar la zona de l'aeròdrom, però s'han apoderat també del territori protegit

Militars de l'Exèrcit de l'Aire han instal·lat tendes de campanya en una zona protegida pel pla d'Espais d'Interès Natural de Catalunya (PEIN) d'Alfés de Lleida, tot i que la Generalitat els ha demanat que es retiressin i canviessin el campament de lloc.

Segons Medi Ambient, l'Exèrcit tenia permís de la conselleria de Política Territorial per ocupar la zona de l'aeròdrom, però s'han apoderat també del territori protegit, ple de farigola, conegut com La Timoneda.

La conselleria assegura que ha ofert assessoria als comandaments militars sobre la zona disponible per acampar i així evitar que ocupin l'espai reservat a la protecció d'aus en perill d'extinció. Després de l'advertència, els militars s'han compromès a aixecar les tendes i moure's però encara hi són.

Per la seva banda, l'Exèrcit va explicar ahir en un comunicat que la Caserna General de la Brigada Paracaidista estava fent maniobres a Segòvia, Albacete i Lleida, però no esmentava Alfés sinó una població veïna, Albatàrrec. En concret deia que aquesta caserna "es troba desplegada a la Base Aèria de Saragossa per portar a terme un exercici d'instrucció del 22 al 25 de juny a les zones d'Ayllón (Segòvia), Chinchilla (Albacete) i Albatàrrec (Lleida). "En l'exercici participaran més de 1.300 militars pertanyents a la BRIPAC i a l'Exèrcit de l'aire, dels quals aproximadament 800 entraran per salt paracaigudista als aeròdroms esmentats", assegurava el comunicat.

Accions d'Ipcena
Membres de l'agrupació ecologista Ipcena s'han apropat avui a la zona per comprovar les conseqüències del campament i presentar una denúncia davant el departament de Medi Ambient, segons ha explicat avui el portaveu de l'entitat, Joan Vázquez. A més, l'organització ha demanat la dimissió dels responsables dels  departaments de Medi Ambient i Política Territorial i ha considerat necessari que la ministra de Defensa Carme Chacón ordeni la retirada de l'espai protegit.

L'agrupació ha anunciat la presentació d'una denúncia a la fiscalia de Medi Ambient del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona