Societat

Un mort en l'accident d'un autocar a la AP-7 a Bàscara

El vehicle, que portava 60 estudiants i professors holandesos, ha bolcat a la sortida de l'autopista

Un autocar amb 60 estudiants d'entre 16 i 17 anys i els seus professors, tots ells holandesos, ha bolcat a la sortida de l'autopista AP-7 de l'Escala en una corba de la sortida 5 cap a l'Escala, segons han informat els Bombers de la Generalitat. L'accident ha provocat la mort d'una noia de 16 anys i vint ferits, uns divuit dels quals han quedat atrapats entre la ferralla.

Deu dotacions dels Bombers i set dels Mossos d'Esquadra han treballat en la seguretat i rescat dels turistes accidentats. Dels 20 ferits que han estat traslladats a l'hospital de Figueres i al Josep Trueta de Girona, una noia de 15 anys es troba en estat greu. La resta de passatgers il·lesos han estat conduïts cap a Calella.

Segons els Bombers, les primeres informacions apunten que no hi ha hagut cap altre vehicle implicat i el conductor, que també ha quedat ferit, ha donat negatiu en el control d'alcoholèmia. L'accident s'ha produït prop de les 6.20h del matí i ha causat  circulació intensa en sentit Barcelona.

En declaracions als mitjans, el delegat del govern a Girona, Jordi Martinoy, ha confirmat que la noia morta tenia 16 anys i era de nacionalitat holandesa. Ha explicat que de moment es desconeixen les causes del sinistre i que s'estan investigant.

Martinoy ha apuntat que no se sap també per quin motiu el conductor ha agafat la sortida cap a Bàscara, ja que no era la que es corresponia amb el destí de l'autocar, que viatjava cap a Calella de la costa.

Martinoy ha detallat que l'autocar és de dos pisos i ha explicat que 36 persones han resultat il·leses i set han rebut atenció primària. El conductor transportava un adult i 58 alumnes holandesos que es trobaven en un viatge d'estudis.

Dos accidents d'holandesos en tres mesos
L'accident de l'autocar és el segon sinistre d'aquest tipus de transport col·lectiu amb turistes holandesos que té lloc a les carreteres de la costa catalana en menys de tres mesos. El 31 de juliol passat, un autocar amb turistes holandesos va patir també un accident a Sant Pol de Mar en el qual van morir sis turistes, entre els quals quatre discapacitades psíquiques, mentre que una trentena de passatgers van patir ferides greus.

El conductor d'aquest vehicle, que també tenia dos pisos, es va confondre de sortida en abandonar l'autopista C-32 i va agafar la carretera que va a Sant Pol de Mar a una velocitat excessiva, segons va concloure la investigació dels Mossos d'Esquadra.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.