Societat

Mobilització per la defensa del liceu de Ceret

El Col·lectiu per la Defensa del Liceu Déodat de Séverac ha engegat una recollida de firmes i organitza reunions d'informació als municipis de la vall del Tec per alertar de la situació

La recollida de firmes engegada a principi de setembre en defensa del liceu de Ceret ha recollit a hores d'ara unes 3.500 signatures. Paral·lelament, el Col·lectiu per la Defensa del Liceu Déodat de Séverac multiplica les accions i les reunions d'informació per mobilitzar la població de la vall del Tec sobre les amenaces que pesen sobre aquesta estructura.

A l'origen de tot plegat hi ha l'anunci fet públic segons el qual el futur liceu d'Argelers (que hauria d'obrir el 2014) seria un liceu polivalent i no pas només un liceu d'hostaleria com s'havia dit inicialment. Actualment un 40 per cent dels alumnes del liceu de Ceret provenen de la costa i l'àrea d'Argelers. El Col·lectiu tem, doncs, que el liceu de Ceret es vegi ràpidament debilitat i que això signifiqui com a mínim la desaparició de fileres i assignatures. Però un estudi preliminar del Rectorat de Montpeller va més enllà i anuncia que l'existència d'un segon liceu polivalent a Argelers “pot ràpidament posar en qüestió l'existència del liceu de Ceret”. Pel Col·lectiu és l'anunci d'una amenaça de tancament de l'estructura de Ceret i de la pèrdua d'aquest servei per a tota la part alta de la vall del Tec, fins a Prats de Molló. Contra aquesta amenaça el Col·lectiu ja ha rebut el suport de l'Ajuntament de Ceret i de diversos municipis de la vall. El 31 d'agost va tenir lloc una reunió entre representants del personal de Déodat de Séverac i l'Inspector d'Acadèmia, que no va acabar de tranquil·litzar els ànims. L'única certitud que va sortir d'aquesta reunió és que l'estructura pedagògica del futur liceu d'Argelers, és a dir la definició exacta del tipus d'ensenyament que s'hi farà, serà decidida abans de final de l'any 2010. Per això el col·lectiu considera que la mobilització de la població concernida ha de ser ràpida i contundent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona