Societat

Els Mossos obliguen a les prostitutes de carretera a posar-se armilla reflectora

Un control dels agents de trànsit va servir per multar una desena de dones a l'Ll-11, a Lleida

L'activitat als accessos de la capital es trasllada als pobles veïns

Les prostitutes que treballen a la carretera Ll-11, prop de Lleida i a l'entrada del municipi dels Alamús (Segrià) duen armilla reflectora.

No és una moda ni ganes de fer-se veure més als possibles clients. És una obligació que moltes han assumit després de ser multades pels Mossos d'Esquadra.

Fa dues setmanes, en un control d'agents de trànsit es va sancionar una desena de dones que treballaven en aquesta carretera perquè estaven a la voravia sense cap element que les visualitzés i amb el risc que un cotxe les pogués atropellar, ja que els costa poc envair la calçada si un cotxe redueix la marxa.

Portaveus dels Mossos van explicar que no es tracta de cap pla de vigilància de la prostitució o d'intentar eradicar aquesta activitat de les carreteres, sinó d'una tasca més dels agents de trànsit i que han actuat de la mateixa manera en d'altres circumstàncies, ja siguin vianants o ciclistes. És a dir, que només és una mesura de seguretat d'obligat compliment.

La desena de prostitutes que ahir al vespre hi havia a la rotonda de l'Ll-11, on acaba el terme municipal de Lleida i comença el dels Alamús, tenien l'armilla a mà, però menys de la meitat la duien posada. I les que la portaven, se l'arreglaven com podien per no semblar un operari d'obres i, a la vegada, evitar més multes. “Ja que ens hi obliguen, almenys que no ens faci lletges”, deia una d'elles.

Aquesta rotonda és actualment un dels punts més actius de la prostitució de carretera de Lleida, juntament amb Alcarràs. És a dir, als dos extrems del terme de Lleida. I és que l'ordenança municipal de la ciutat que prohibeix la prostitució a la via pública i la pressió de Mossos i Guàrdia Urbana ha eradicat aquesta pràctica a les entrades de Lleida, però ha fet que es desplaci l'activitat als pobles veïns.

Els alcaldes d'aquests municipis també han aprovat ordenances similars, però no tenen recursos ni policia local per evitar-ho o controlar-ho. Afirmen que se senten desprotegits.

LA XIFRA

40
euros de multa
han hagut de pagar les prostitutes per no portar l'armilla i situar-se al costat de la carretera.

LA FRASE

És un perill perquè envaeixen la calçada, a més de ser un risc i crear molèsties, però no ho podem evitar
Josep Maria Beà
Alcalde dEls Alamús


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós