Societat

Els Ferrocarrils circulen al 50% per la vaga dels treballadors

Entre les set i les nou del matí i les sis i les vuit de la tarda, només hi haurà la meitat dels serveis habituals

L'aturada afecta totes les línies, les de Barcelona-Vallès i Llobregat-Anoia, i els funiculars de Vallvidrera i Gelida

Els treballadors de Ferrocarrils de la Generalitat han convocat vaga per a aquest dilluns i per al pròxim dimecres 10 de novembre. Les aturades afecten les hores puntes de la jornada, entre set i nou del matí i entre sis i vuit del vespre.

Durant aquestes quatre hores només hi haurà la meitat dels serveis habituals a totes les línies de Ferrocarrils, per bé que des de l'entitat han explicat que tampoc es poden garantir aquests serveis. Durant la resta de la jornada el servei hauria de circular en el seu horari habitual.

Els sindicats mantenen així el pols a la Generalitat, a qui reclamen que els garanteixin per escrit que en el futur se'ls retornarà el 5% del salari que se'ls ha retallat ara per la crisi.

De fet, aquesta nova jornada de vaga arriba després que aquest diumenge, en què hi havia convocada també una aturada coincidint amb la visita del papa, un grup de piquets va pintar el frontal i va manipular el sistema de bloqueig de quatre trens a l'estació de Sarrià, durant els servis mínims. El servei va quedar interromput durant mitja hora i els passatgers els van haver de traslladar en autocar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.