Societat

Meteorologia

Les glaçades s'imposen a la meitat nord de Catalunya

El municipi de Das, a la Cerdanya, va marcar ahir a les 6.20 hores una mínima de 10,7 graus sota zero

Les temperatures seran avui una mica més altes, en especial al litoral i prelitoral

Les comarques de Lleida i Girona van concentrar ahir els valors més baixos en la llarga llista de temperatures sota zero registrades a Catalunya. El rècord del dia en les estacions automàtiques del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) va correspondre a Das (la Cerdanya), amb -10,7 graus a les 6.20 hores. A continuació se situaven ahir les temperatures de dos municipis del Segrià: Aitona, amb -9,5 graus, i Alcarràs, -9 graus.

Destacaven també ahir les baixes temperatures de les estacions meteorològiques de les ciutats de Lleida (la Bordeta), amb -8,3 graus, i Girona, -6,2 graus.

Les previsions del SMC indiquen per avui “domini de l'ambient assolellat amb el pas de núvols alts i mitjans que deixaran el cel mig ennuvolat a la tarda, especialment a l'interior”. No s'esperen precipitacions en les pròximes hores, i les temperatures seran lleugerament més altes, tant les mínimes com les màximes. Avui, els termòmetres marcaran mínimes entre els -2 i els -7 graus a la zona del Pirineu, i entre els 0 i els -5 graus al Prepirineu. A la zona del litoral i prelitoral, en canvi, les temperatures mínimes es poden situar entre els 5 i els -3 graus.

Les màximes es mouran avui entre 6 i 11 graus al Pirineu, entre 8 i 13 graus al Prepirineu i a la Depressió Central, i entre 10 i 15 graus al litoral i al prelitoral, segons el SMC. Demà hi haurà cel mig ennuvolat per núvols alts i mitjans, que amb el pas de les hores minvaran, i el cel quedarà serè o poc ennuvolat durant la tarda. No s'esperen precipitacions i les temperatures seran semblants a les d'avui o lleugerament més altes, sobretot les mínimes.

LES XIFRES

1,7
graus negatius
va ser la temperatura mínima ahir a Boí, a 2.535 metres, un registre inusualment alt a la zona.
13,1
graus positius
va registrar ahir l'estació meteorològica de Benissanet: la temperatura més alta de Catalunya.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.