Societat

Simulació d'un terratrèmol entre Estagell i Talteüll

Un exercici internacional de salvament i desenrunament mobilitza fins dimecres 350 bombers de l'Estat francès, Andorra i Algèria a la vall de l'Aglí

Uns tres-cents cinquanta bombers de la Catalunya del Nord, de Migdia-Pirineus, d'Andorra i d'Algèria participen al simulacre d'un terratrèmol que afectaria la vall de l'Aglí, sobretot als municipis de Maurí, Talteüll, Estagell, Cassanyes, la Tor de França i Calce.

Durant 48 hores, els bombers participants intervenen, tant de dia com de nit, en quatre indrets de maniobres, als masos Pech, Coma i de les Fonts i al pla de Cuxós. En aquestes maniobres es posaran a prova diferents tècniques i materials per a la localització i desenterrament de les víctimes. Diverses unitats d'intervenció en situacions perilloses, de recerca amb gossos, i de serveis sanitaris d'urgència han estat mobilitzades.

Aquest exercici clourà la formació d'oficials i sotsoficials dels cossos de bombers de l'Estat francès i d'Algèria en l'especialitat “salvament i desenrunament”. Aquesta especialitat permet d'intervenir en matèria de reconeixement, salvament i seguretat en els llocs on s'ha produït un esfondrament, quan els mitjans clàssics dels bombers esdevenen inadaptats, insuficients o quan la utilització de les tècniques normals esdevé perillosa per raó dels riscos que pot comportar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.