la contra

Bon temps per a les cireres

La cinquena edició del recorregut gastronòmic Remena'm la Cirera inclou com a novetat un seguit de propostes culturals de les onze poblacions alt-empordaneses participants

Colomí amb cireres confitades, filet de porc amb confitura, crema de taronja i cireres, botifarra de cireres i fins i tot minihamburgueses amb quètxup de cirera són uns quants dels plats que es podran degustar durant el mes i mig que durarà la campanya gastronòmica de promoció de la cirera de Terrades. En aquest recorregut, hi participen aquest any catorze restaurants de l'Alt Empordà, i com a novetat també hi ha El Celler de Can Roca de Girona, com a convidat. Aquesta és la cinquena edició del Remena'm la Cirera, que a més en aquesta ocasió aposta per incloure en la campanya uns recorreguts culturals per l'Alt Empordà. Es tracta de portar els visitants a veure llocs entranyables de les onze poblacions que hi participen i de recomanar-los també que s'acostin a algun comerç tradicional de la zona. L'organització ha posat a aquestes dues propostes el nom de Cirera de la Retina i Cirera del Record. En el primer cas, es proposen espais com ara el veïnat de Palau-surroca de Terrades, la font pudosa de Sant Climent Sescebes i les Garrigues d'Avinyonet de Puigventós, per exemple. En el cas dels comerços, hi ha la fleca de Terrades, un taller de forja de Cistella i una fàbrica de pinyons de Navata, entre d'altres. La idea és crear una relació entre el recorregut gastronòmic amb el turisme cultural per atreure gent a aquests poblets alt-empordanesos.

La cinquena edició d'aquesta campanya –que comença aquest cap de setmana i s'allargarà tot el juny– coincideix amb el fet que es preveu que aquest any serà un dels millors per a la collita de la cirera. Calculen que durant la temporada es recolliran 300 tones de fruita. La de Terrades, diuen els organitzadors, no és una cirera qualsevol. «És un producte autèntic, i aquí se'n cultiven varietals diferents. Es treballa com s'ha fet tota la vida i les cireres són de les famílies del poble, no hi ha cap cooperativa ni grans propietaris. Les famílies es reserven les millors cireres per a la fira de Terrades del 7 de juny. Tot el poble hi està implicat», explicava la Montse. Ahir els cuiners dels restaurants que hi participen es van reunir al migdia al santuari de la Salut de Terrades, on es van beneir les cireres collides durant l'excursió pels camps que havien fet al matí. Després es va fer una degustació de diversos plats i un dinar de germanor. Els establiments que hi participen han de tenir un distintiu a la porta i han d'elaborar plats amb la cirera cuinada. Tots han de posar a les cartes que són plats fets amb la cirera de Terrades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona