El capellà de Sant Miquel de Fluvià convocarà els veïns per justificar-se per un sermó que els ha molestat

Va parlar d'avortament, eutanàsia i de polítics en la missa de la festa de la vellesa

Antoni Viñas, que és rector des del 1999 de Sant Miquel de Fluvià i també de Sant Mori, diu que cal parlar d'aquest tema amb els veïns per les queixes, però també creu que «no hi ha dret que els polítics critiquin l'Església i l'Església no pugui criticar els polítics». Tot i això, assegura que vol escoltar el poble i diu que si s'ha equivocat demanarà disculpes. El capellà, que defensa el seu dret a parlar del que vulgui, en la festa de la vellesa no només va criticar en veu alta temes com ara l'avortament, l'eutanàsia, els sous dels polítics, la seguretat social o la Constitució –vegeu frases destacades–, sinó que en acabar la missa va repartir el text de 4 planes als veïns.

Segons va explicar ahir l'alcalde, Àngel Posas, en aquell mateix moment hi va haver gent que es va queixar. «No és la primera vegada que es posa amb temes polítics, també sobre l'Ajuntament, però com el diumenge no ho havia fet mai», va dir Posas, que hi va afegir: «Al principi ens va dir que si podíem seguir dues hores de futbol també el podíem escoltar a ell. Vam haver d'escurçar les sardanes i tot.» Per part seva, el Bisbat de Girona va assegurar ahir que no ha rebut cap queixa per la intervenció del mossèn.

Les frases del Sermó
Presentació.
«La meva homilia serà, a la llum de l'Evangeli, una denúncia i un anunci d'una bona nova (millor que el Barça, rei de copes) Jo, com a sacerdot, no puc callar, perquè us estimo, deia Isaïes.»
Constitució.
«Al crit del 1978 ‘Llibertat, amnistia i estatut d'autonomia' es va fer la Constitució. Us heu fixat com està feta? Jo abans de votar me la vaig llegir diverses vegades i a la Casa d'Espanya de Nova York vaig denunciar algunes mancances davant de deu diputats i 200 espanyols. No us cansaré amb detalls però fem algunes pinzellades. Valors superiors de llibertat, justícia, igualtat i pluralisme polític. Hi vaig trobar a faltar: Veritat, quantes mentides ens diuen.»«L'article 10 dels Drets Humans Universals de l'ONU que gràcies a la interpretació del Tribunal Constitucional ha acabat amb paper mullat. Perquè, de fet, els nostres drets no comencen fins a ser espanyols i un hom no ho és fins que ha viscut 24 hores.D'aquí ve això de negar el dret a l'embrió a néixer, perquè no és encara cap persona legal.»
Estat espanyol.
«L'article 2 de la Constitució parla d'Espanya, indissoluble unitat. En fan dogma, i això ni Déu ho pot desunir. ‘No serà tant', diria el rabadà».
Eutanàsia.
«Vigilem perquè després del dret de l'avortament vindrà el de l'eutanàsia. Les persones grans són una càrrega per a la societat i cal eliminar-los. “Mort digna”, en diuen.»
Sou dels polítics.
«És cert que hi ha gent honrada, però quanta corrupció! Cada dia toca pagar més i més impostos per pagar tanta burocràcia. És cert que una persona que es dedica a la política té dret a un sou, però hi ha cada sou que resulta escandalós.»«També hi ha polítics que treballen de franc. Cal felicitar-los.»
Avortament.
«L'Església jeràrquica, els sacerdots, si diem les coses clares ens diuen carques... Per la contaminació lèxica, de l'avortament (que és un crim abominable) se'n diu ‘interrupció voluntària de l'embaràs', com si fos un interruptor que s'obre i que es tanca. Diguem-ne acabament d'una vida. I per què ho dic, tot això? Doncs perquè després del número u ve el dos. Després vindrà l'eutanàsia. Les persones malaltes, grans, que són una càrrega, eliminades!»
Atur, corrupció i seguretat social.
«Cada dia més atur, cada dia més gana, cada dia més corrupció, cada dia més malalties de transmissió sexual (un 400% en els tres últims anys). Cada dia més despeses en la seguretat social repartint pastilles del dia següent de franc, i resulta que valen 20 euros. I ara l'avortament que val entre 400 i 600 euros, de franc. A costa dels que hem pagat. Sabeu quan van guanyar les clíniques privades? 50 milions d'euros.»



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.