Escapades

Paradís mediterrani

Formentera, un lloc idíl·lic que ha sabut conjugar el turisme amb la protecció del medi ambient

Ja sigui viatjant en solitari, en parella o en família, les platges i l'oferta de Formentera presenten tot el que es necessita per desconnectar, disfrutar del sol i de les seves aigües transparents, amb la possibilitat de participar en nombroses activitats esportives i culturals a l'aire lliure. I és que a causa del seu estat de conservació, les platges de l'illa són pròpies d'un lloc quasi verge, ja que un 70% del seu territori natural està protegit, amb aigües de color turquesa que no deixen indiferent a ningú. Per això, l'illa és coneguda com el darrer paradís del Mediterrani, per haver sabut conjugar el turisme amb la protecció del medi ambient.

També cal dir que el secret de l'existència d'una mar cristal·lina i de les llargues platges diferencials de la zona és la praderia de posidònia que envolta l'illa, una depuradora natural que neteja l'aigua i permet la sedimentació de l'arena. Amb més de 100.000 anys d'antiguitat, es tracta de l'ésser viu més gran del planeta i va ser declarada, el 1999, patrimoni de la humanitat per la Unesco.

El passeig per les platges de Formentera es pot iniciar a la península des Trucadors, una llarga llengua de sorra que s'estreny de sud a nord , on trobem la platja de Llevant, la platja des Cavall d'en Borràs i, a continuació, la platja Illetes, una de les més visitades –la de Llevant i la Illetes són dins el parc natural de Ses Salines, per això si es visiten en vehicle de motor s'ha de pagar una taxa per entrar-hi–. Migjorn és l'altre gran arenal de l'illa, cinc quilòmetres de platja en forma de mitja lluna que abasta pràcticament tot el sud de Formentera. A continuació, s'amaga un dels racons més captivadors, el Caló des Mort, amb les seves característiques casetes de pescadors. Abans de marxar, tampoc es pot oblidar fer un passeig per cala Saona i la zona litoral de Tramuntana.

Més que sol i platja

A més de platges, Formentera ofereix un ampli ventall de possibilitats, tant per als més aventurers i esportistes –caiac, surf, snorkel, cicloturisme, excursions, rutes de BTT...– com per a qui busca el sabor cultural i tradicional de l'illa a través de les seves festes, menjars i celebracions populars. A més, com a novetat aquest any s'ha implantat a l'illa un sistema d'audioguies culturals gratuïtes, reproductors multimèdia que proporcionen informació, llegendes i anècdotes al visitant sobre les esglésies, torres de defensa, fars i restes megalítiques que es poden contemplar mentre es passeja pels camins de la zona.

L'altre gran atractiu de Formentera és la gastronomia, basada en el peix. L'ingredient estel·lar és el peix sec, salat i assecat al sol i conservat amb oli d'oliva. Recomanem degustar-lo en l'amanida pagesa. Les figues són altres menjars de l'illa, units a la rebosteria com el flaó (pastís de formatge), les orelletes (coca o pastís dolç), els macarrons de Sant Joan (amb llet i canyella), els bunyols i la greixonera (púding).

PER ARRIBAR-HI

Formentera no té aeroport, s'hi arriba a través d'Eivissa, a la qual es pot accedir tant per via aèria com marítima. Després caldrà agafar una naviliera per arribar al port de la Savina –uns 25 minuts.
Oficina Turística la Savina: c/ de Calp, s/n. 971 32 20 57
Oficina St. Francesc Xavier: plaça de la Constitució s/n
Oficina Turística És Pujol: c/ Espalmador, cantonada av. Miramar www.formentera.es


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.