Societat

No llanceu els vostres films

L'Institut Jean Vigo llança una campanya per a la salvaguarda dels films que posseeixen els particulars

La conservació de les pel·lícules permetrà de reunir una memòria fílmica que s'integrarà en un projecte euroregional

L'Institut Jean Vigo coordinarà a l'àmbit de la Catalunya del Nord i la regió Llenguadoc Rosselló el projecte “Ne jetez pas vos films”, impulsat per la federació internacional dels arxius del film (FIAF). El projecte, presentat aquest dimarts a l'Institut Jean Vigo a Perpinyà, vol promoure la recuperació, digitalització i difusió del patrimoni fílmic nord-català i del Llenguadoc-Rosselló, demanant als particulars que no llancin els seus vells films i que permetin que es puguin guardar en bones condicions. Alguns exemples locals d'aquesta memòria fílmica que ja s'han pogut recuperar es presenten avui a l'Institut Jean Vigo, com per exemple imatges d'una final de rugbi del 1938 (Perpinyà-Biarritz), imatges de Pau Casals, de la fàbrica Formica, o de municipis nord-catalans com ara Cotlliure.

Un projecte transpirinenc

Els particulars que posseeixen films i volen garantir-ne la conservació poden optar per dipositar o donar les seves còpies a l'Institut Jean Vigo, que estudiarà cada cas.

Aquesta operació de recuperació de la memòria fílmica es desenvolupa també paral·lelament a la regió de Migdia-Pirineus, al País Basc i al Principat de Catalunya, i permetrà en una segona fase del projecte de constituir un fons de documentació fílmic transpirinenc a banda i banda de la frontera. Per dur a terme aquest projecte, l'Institut Jean Vigo ha rebut el suport local de la fundació d'empreses Mècènes Catalogne.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.