Societat

Llorenç del Penedès Plaça de la Vila. Altres actuacions

Tarragona m'esborrona!

La colla Jove de Tarragona planta la catedral a Llorenç del Penedès, com a nota positiva de la diada, tot i que l'altra cara de la moneda són els Nens del Vendrell, que no poden fer la torre de vuit

Les dues colles grans de Tarragona van protagonitzar ahir a Llorenç del Penedès (Baix Penedès) un derbi insòlit (costa recordar una competició cara a cara fora de Tarragona) amb la mirada fixada a la gran cita de Sant Magí, el dia 19 d'agost. En la diada hi va haver coses interessants.

Actualment, la Jove de Tarragona és una colla molt fiable. Els seus castells transmeten la sensació de l'obra ben acabada, amb gent d'autoestima alta que confia en els companys de batalla. En definitiva, que fa tota la impressió que, si les coses no es torcen –que en això dels castells, ja se sap– pot ser l'any de la Jove, el de la conquesta somniada.

Objectiu

Vèncer el 5 de 9, la “supercatedral”, aquest és, en paraules de Jordi Sentís, el seu cap, “el nostre gran objectiu, però hem d'anar pas a pas”. Ahir la Jove va fer un altre pas endavant i va tornar a lluir un 5 de 8 de mida lleugera i justa. La colla, que havia obert amb un 4 de 8 amb l'alineació del castell de 9 que intentarà fer per Sant Magí, va arrodonir la sèrie amb l'estrena esperada del 2 de 8, una construcció que enguany encara no havia intentat fer i que va resoldre amb solvència.

Els Xiquets de Tarragona, per la seva banda, també estan fent un bon curs. Els matalassers tenen la gamma bàsica dels castells de vuit consolidada, amb un tres i un quatre de format pesadet –marca de la casa– però força segurs i que ahir van tornar a descarregar sense problemes. Certament, la colla sembla que està preparada tècnicament i mental per afrontar els grans objectius immediats: el castell de 9 (que serà el tres) i el 5 de 8. Són dues construccions que el general matalasser, Roger Peiró, confia i espera “tenir ben a punt per la diada de Sant Magí”.

El cartell de la diada de Llorenç el van completar els Nens del Vendrell. És una colla que està en bona forma i que divendres a Sant Vicenç de Calders havia aconseguit fer el seu primer 4 de 8 de l'any, un “carro gros” que ahir va repetir. Tot seguit, els vendrellencs, eufòrics, es van llançar sobre la torre de 8, el seu sostre històric –que l'any passat van recuperar després de més de trenta anys– que ahir, però, va rebutjar els dos atacs a què va ser sotmesa: el primer atac es va haver de desmuntar amb els dosos posats a causa de la manca de garanties, i la segona escomesa es va trencar quan ja tenia l'aixecador col·locat: va ser una vertadera una llàstima.

La Vella a Villabella

Després de l'actuació excel·lent de dimecres passat per la Firagost, en què va fer un salt qualitatiu necessari i prometedor, la Colla Vella dels Xiquets de Valls, la gran protagonista de la setmana castellera, va actuar dissabte en solitari a la localitat de Vilabella (Alt Camp), on va completar el 4 de 8 i el 2 de 7 a més d'altres construccions menors.


La

jornada

Colla Jove Xiquets de Tarragona:

4/8, 5/8, 2/8f, 2P/5

Xiquets de Tarragona:

3/8, 4/8, 5/7, 2P/5

Nens del Vendrell:

5/7, 4/8, id2/8f, i2/8f, P/5


dissabte 13 d'agost


vilafranca del penedès


19.00 h. cal figarot


Castellers de Vilafranca, Castellers de la de Gràcia, Nois de la Torreolles


Dimecres, 3 d'agost


Divendres, 5 d'agost


DISSABTE, 6 D'AGOST


Diumenge, 7 d'agost

Supercatedral pel “desgreuge”

Després de l'exhibició a Vilanova i la Geltrú, on van descarregar el 2 de 9 i el pilar de 8 d'una tacada, els Castellers de Vilafranca preparen a consciència la diada de dissabte vinent, que tindrà lloc davant del seu local social, a Cal Figarot. Serà una actuació amb gust de desgreuge, programada després que els verds van ser exclosos de la diada de la Bisbal del Penedès. Cal anar alerta perquè els camises verdes volen atacar el 5 de 9, el tercer castell de gamma extra d'una campanya que, de moment, està sent la millor del seu dilatat historial.

Recomanem

Valls

Vella dels Xiquets de Valls

3/9f, 4/9f, 5/8, 3P/5l;

Joves Xiquets de Valls

3/8, 2/8f, 4/8, 2P/5



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES