Societat

Baixen les temperatures, tot i que es mantenen per damunt de 35 graus

Protecció Civil manté l'alerta per altes temperatures

Les previsions indiquen que les temperatures tendiran a baixar de forma lenta i progressiva fins a divendres que ve

L'onada de calor que afecta a Catalunya des de divendres passat ha començat a remetre en les últimes hores, però tot i així el termòmetre encara ha superat avui els 35 graus en molts punts, en especial en les comarques d'interior, on Protecció Civil manté l'ale0rta per altes temperatures.

En concret, a la província de Lleida, a més dels 36,1 registrats a Lleida capital, destaquen els 37 d'Alcarràs, els 36,4 d'els Alamús, o ja en àrees prepirinenques, els 34,8 de la Pobla de Segur, segons dades provisionals del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC).

A l'interior de la demarcació de Barcelona s'han registrat temperatures com els 37,9 d'Artés o els 37,4 del Pont de Vilomara, mentre que a Barcelona ciutat, el termòmetre ha arribat als 34,3 a l'estació de la Zona Universitària.

Amb 36,3, Girona ha estat avui la capital catalana amb les temperatures més altes, per damunt fins i tot de les màximes registrades en altres municipis d'aquesta demarcació, com els 36,2 de Serra de Daró o els 36,1 de Fornells de la Selva.

A Tarragona ciutat s'han assolit els 31,4, mentre que a la resta de la província, sobresurten alguns registres de les comarques d'interior: els 35,8 de Vinebre i els 34,8 de Torroja del Priorat.

Les previsions de l'SMC indiquen que les temperatures tendiran a baixar de forma lenta i progressiva fins a divendres que ve, a la vegada que la probabilitat de precipitacions augmentarà a les comarques del Pirineu i el Prepirineu al llarg dels dies.

A la resta del territori català la nuvolositat serà escassa, tot i que es preveuen alguns intervals de núvols baixos en punts del litoral, especialment durant les hores nocturnes, i creixeran les nuvolositats en punts de muntanya durant les tardes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.