Salut

salut

Crispació pel tancament del CAP de Camprodon

Els sis alcaldes de la vall de Camprodon estudiaran actuar contra aquesta mesura, que s'aplicarà a la nit

A Ripoll, també estan indignats

La decisió del Servei Català de Salut de tancar a les nits el CAP de la Vall de Camprodon a partir del 5 de setembre ha indignat l'estament polític de la zona. Els alcaldes de Camprodon, Llanars, Vilallonga de Ter, Setcases i Sant Pau de Segúries es reuniran la setmana vinent amb la presidenta de la Mancomunitat de la Vall de Camprodon, Ester Noguer, per decidir les accions que emprendran per intentar solucionar aquesta problemàtica que deixarà prop de 5.000 ciutadans –el doble a l'estiu i caps de setmana– sense assistència a la nit.

L'alcalde en funcions de Camprodon, Josep Juncà, ha qualificat de molt trist que no s'hagi tingut en compte la realitat social de la vall. Segons ell, és una zona declarada per la Generalitat com a desafavorida, amb una població envellida. “Cotitzem a la Seguretat Social com tothom i no tenim els mateixos serveis; el problema s'agreujarà si, en no disposar del servei d'atenció continuada, se suprimeixen les guàrdies de les farmàcies”, ha dit Josep Juncà.

Hi ha nuclis de la vall de Camprodon que estan a més de 30 quilòmetres o a una mitja hora en cotxe de l'hospital de Campdevànol –centre de referència–. Aquesta circumstància afecta també els municipis de Molló, Setcases, Llanars i Vilallonga de Ter.

Indignació també a Ripoll

L'alcalde de Ripoll, Jordi Munell, ha lamentat que, malgrat l'acord del ple, Salut hagi decidit continuar ferm en la decisió de reordenar els serveis de salut, fet que implica el tancament nocturn del CAP local. Munell ha volgut matisar que davant de les explicacions del director de Serveis Territorials de Salut, Josep Trias, el nou model suposa la continuació del model d'atenció continuada i d'atenció a les urgències que s'està implantant al país des del 2004 i que és provat i amb bons resultats en llocs propers com la zona de Ribes i Campdevànol. El nou model, que no afecta les urgències vitals, suposa la coordinació i gestió de les urgències mèdiques a través del SEM (sistema d'emergències mèdiques) a través del telèfon d'emergències 112 o del telèfon de Sanitat Respon, 902 111 444.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.