Educació

Educació fa obres en centres de la demarcació per més de 44 milions

Les actuacions afecten centres educatius de tretze poblacions gironines i totes estan previstes que s'acabin entre finals d'aquest any i l'estiu del 2012

El Departament d'Educació fa obres de construcció de nous centres educatius i també d'ampliació i reforma en tretze poblacions de les comarques gironines per un import total de 44.378.030,90 euros. S'estan construint: un institut escola a Lloret de Mar, per 7,5 milions; l'escola Pi Verd de Palafrugell, per 4,7 milions; l'escola El Morrot d'Olot, per 3,6 milions, i l'escola nova de les Preses per 3,5 milions. La part de l'institut escola de Lloret que correspon a l'educació secundària obligatòria (ESO) ja va entrar en funcionament al setembre, si bé el conjunt de l'obra és previst que s'acabi el maig del 2012. Així mateix, l'edifici de l'educació infantil de l'escola Pi Verd ja està en funcionament, les obres de la resta d'equipaments van segons el calendari fixat i tot fa preveure que al desembre d'aquest any estarà tot enllestit. Quant a la nova escola d'Olot, els treballs porten una mica de retard, de manera que és probable que entri en funcionament a primers de l'any que ve en comptes de finals d'aquest. La nova escola de les Preses es posarà en marxa de cara al curs 2012-2013.

A Castell d'Aro s'està construint un nou centre que substituirà l'institut Ridaura. Es tracta d'una obra que costa prop de 7 milions i que és previst que estigui enllestida la primavera que ve. Fonts d'Educació han explicat que si bé es podria haver optat per una ampliació i adaptació de les instal·lacions (s'ha de convertir en un centre de quatre línies d'ESO i tres de batxillerat), es va decidir de fer una construcció nova perquè surt més econòmic i també per motius de seguretat (en aquest darrer cas, per evitar la presència d'alumnes durant els treballs). Un cop la nova edificació estigui dempeus, l'actual anirà a terra i en el seu lloc es faran unes pistes esportives. El nou institut tindrà dos edificis: un reunirà totes les aules i l'altre serà un espai polivalent que concentrarà la sala d'actes, la cuina i el menjador.

Ripoll, Palamós i Sant Feliu

A Palamós s'està executant la segona fase de construcció de l'escola Vila-romà. Es tracta d'un nou edifici de primària de dues línies d'escolarització que substituirà l'actual. L'import de les obres puja a 4,6 milions i el febrer de l'any que ve podrien estar acabades. Educació també fa obres d'envergadura a l'escola Rocalba de Sant Feliu de Pallerols: es reformen els dos edificis petits que hi ha actualment i se'n fa un de nou per tal d'adaptar les instal·lacions a un centre d'una línia. La inversió supera els tres milions.

Els altres centres sotmesos a algun tipus d'obra són: l'institut Abat Oliba de Ripoll, l'escola Joaquim Vallmajó de Navata, l'institut Cap Norfeu de Roses, l'escola Verdaguer de Sils, l'escola de Sant Climent Sescebes i l'institut Puig Cargol de Calonge.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.