Societat

Fires de Sant Narcís 2011

Tres dies més d'atraccions de les Fires de Girona

Per compensar el mal temps, l'Ajuntament permetrà que s'obrin de divendres a la tarda fins al diumenge

Les atraccions valdran dos euros i el Circ Raluy també farà sessions quatre dies més

L'Ajuntament de Girona ha decidit permetre als firaires de la Devesa poder obrir el cap de setmana que ve i poder compensar el mal temps i la intensa pluja de l'últim cap de setmana de Fires, que ha fet la guitza i ha perjudicat el calaix de les parades.

Els firaires fan fer la petició el mateix diumenge quan van veure que el mal temps persistia i provocava que moltes ni poguessin obrir al llarg de l'últim cap de setmana. El govern municipal de CiU va decidir ahir al migdia permetre que les atraccions puguin obrir el divendres a la tarda fins a mitja nit, tot el dissabte també fins a mitja nit i el diumenge fins a les deu del vespre.

Les atraccions, a 2 euros

Els firaires es mostraven ahir a la tarda molts satisfets i un dels representants del col·lectiu, Francesc Cruz, subratllava “l'agraïment a l'Ajuntament per entendre la nostra situació”. També com a gest per a la ciutadania, els firaires han decidit que les atraccions se situïn a només dos euros per viatge i animen “tots els gironins perquè participin de les atraccions aquest cap de setmana”.

Cruz assenyala que en una primera repassada calculen que es quedaran un 85% de les atraccions que hi havia durant les Fires i que han previst mantenir la mateixa ubicació que tenien, malgrat que en alguns llocs i hagi espais buits. En aquest sentit, els firaires també indiquen que “la presència de les atraccions serà un bon complement per a la celebració de Fira Tast”, que se celebrarà també durant el cap de setmana a la Fira de Girona.

Pèrdues del 30%

El mal temps d'aquests dies, sobretot en l'últim cap de setmana, ha provocat que els firaires de mitjana hagin calculat un descens dels ingressos d'un 30% respecte a l'any passat. Aquestes pèrdues ja s'acumulen a les dels últims anys, també amb descens dels ingressos. Tot i que en els últims anys no s'han apujat els preus per ser presents a la Devesa de Girona, cal pensar que una atracció mitjana per a infants pot pagar des de 5.000 fins al voltant dels 8.000 euros per ser present totes les Fires. De manera pràctica, els firaires admeten que “el primer cap de setmana sol servir per cobrir els costos que suposa ser-hi, i el segon és el nostre benefici”.

També el Circ Raluy

La decisió d'allargar activitats també contempla el permís perquè el Circ Raluy, situat a tocar del pont de Fontajau, pugui fer noves sessions del seu espectacle des de dijous i fins al diumenge.

El consistori va anul·lar els focs de diumenge i ja no està previst fer-los. Per compensar-ho, els firaires estudien fer una mascletada de pólvora que ja utilitzen amb èxit a Sant Feliu de Guíxols.

LA XIFRES

3
dies
més podran obrir els firaires. Divendres a la tarda, tot dissabte i tot diumenge, esperant que no plogui.
2
euros
serà el preu general que han previst per quedar-se un cap de setmana més i atraure públic a la Devesa.
Les claus

Debat, demà, per repensar el model de Fires i anàlisi de la Copa

Dani Vilà

Polèmica de nou.

Un any més, les barraques de la Copa i la lluita contra la venda d'alcohol a menors ha capitalitzat bona part de les Fires. El tancament, primer, de les barraques de la UGT i Atlestime Girona, com també una nova acta per al GEiEG, ha revifat la polèmica sobre l'espai de la Copa.

Debat a la Farinera

Precisament, demà dimecres la CUP ha organitzat amb urgència un debat per analitzar quin ha de ser el nou model de Fires i el futur de la Copa i les tradicionals barraques. El debat se celebrarà a la Farinera Teixidor, seu d'El Punt Avui, a partir de dos quarts de vuit, amb la participació de Josep Maria Janer com a representant de la comissió de la Copa, Nuxu Perpinyà, de la Fal·lera Gironina, i Jaume Pascual, dels Diables de l'Onyar. Es pretén analitzar què es pot tocar i què pot acabar canviant del model de Fires, sense canvis significatius des de fa anys.

Sense el govern

El govern municipal ha declinat, segons la CUP, participar en el debat perquè considera que és massa recent el tancament de les barraques i les crítiques rebudes per una i altra banda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES
sanitat

Els hospitals també gestionaran baixes i altes per cirurgia ambulatòria i parts

barcelona
Infraestructures i Serveis

Aposten per desdoblar una línia de mercaderies Saragossa-Tarragona amb estació a Lleida

Lleida
GIRONA

Detecten 555 casos de càncer de còlon en 10 anys amb el cribratge

GIRONA
Societat

Entitats i plataformes es manifesten contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp