Societat

Quatre bombers ferits lleus en un incendi de la cooperativa de Torre de Segre

Els ha caigut a sobre part de l'estructura del sostre que s'ha esfondrat a causa de les flames

El foc ha començat poc abans de les sis del matí i han treballat 24 dotacions de bombers

Quatre bombers han resultat ferits lleus en l'incendi que ha cremat en una nau de la cooperativa de fruita Aveca de Torre de Segre (Segrià) des de poc abans de les sis del matí d'aquest dilluns. Els bombers han hagut de ser evacuats del servei amb ferides lleus quan ha caigut runa del sostre de la nau on han entrat per apagar el foc.

Tres dels bombers ferits han estat duts al Centre d'Atenció Primària de Torres de Segre, on els han donat l'alta després d'una revisió i s'han reincorporat al servei. Dos tenien contusions al braç i el tercer, una lleu afectació en un ull.

El quart bomber ha estat dut a l'Hospital Arnau de Vilanova amb un tall al nas i una contusió a l'espatlla. Encara l'estan valorant al centre sanitari, on també han dut un cinquè bomber amb lumbàlgia.

Vint-i-quatre dotacions terrestres han treballat per extingir el foc, que ha afectat uns mil metres quadrats de palets de fusta i la meitat d'una de les naus de l'empresa, on ha col·lapsat el sostre. També ha quedat afectat un dipòsit de propà d'una finca veïna.

El conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí, s'ha compromès des del lloc dels fets a estudiar el cas per si es pogués prendre alguna mesura d'ajut.

Segons els responsables de la cooperativa Aveca, a falta de fer el peritatge final, les pèrdues causades per les flames poden estar entre els dos i els tres milions d'euros.

De moment es desconeixen les causes que han originat el foc. Amb tot, els responsables volen deixar clar que l'activitat de la cooperativa no s'aturarà, i que, a la part afectada, es reprendrà tan bon punt concloguin les tasques de neteja.

Concretament, la part de la instal·lació afectada per les flames és la que s'utilitza per guardar fruita d'estiu, és a dir que en el moment del succés era buida de gènere. Tot i això ha cremat part de la infraestructura i milers de palets de fusta per emmagatzemar la fruita que hi havia a dins, fet que ha complicat les tasques d'extinció.

A banda del conseller d'Agricultura, també s'ha desplaçat fins al lloc dels fets el delegat del govern a Lleida, Ramon Farré. Una vintena de dotacions de Bombers, Mossos d'Esquadra i Policia Local continuaven treballant al lloc a un quart d'11h del matí..



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.