Societat

societat

El govern valencià investiga el tracte a un usuari de la residència d'avis de Carlet

La consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, visitarà demà les instal·lacions

La vicepresidència i conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana obrirà una investigació per conèixer el tracte que ha rebut un usuari de la residència de persones grans de Carlet (Ribera Alta), segons ha informat el govern valencià a través d'una nota de premsa. La investigació s'inicia després que s'haja fet pública una imatge en la qual l'home es trobava al terra. La directora general de Serveis Socials i Persones en Situació de Dependència, Mercè Martínez, ha explicat que la conselleria investigarà el fet denunciat i el procés que s'ha seguit, amb la finalitat d'establir responsabilitats i “conèixer les circumstàncies del que ha passat amb aquesta persona”. Així mateix, Martínez ha informat que ha parlat amb els familiars per posar-se a la seua disposició en tot allò que puguen necessitar.

Els portaveus parlamentaris de la comissió de Política Social i Ocupació de les Corts Valencianes han estat informats d'aquesta iniciativa, de la qual se'ls anirà informant puntualment.La direcció general de Serves Social s'ha referit també a les denúncies de manca de personal al centre, i ha explicat que respecte d'això la conselleria va rebre una queixa arran de la qual des de la direcció territorial de València es va fer un informe en el qual es concloïa la problemàtica que existeix a l'hora de cobrir les vacances del personal, quan aquestes són per períodes breus de temps.

Segons que ha assegurat Mercè Martínez, la residència de Carlet compleix les ràtios que estableix la llei, tot i que des de la conselleria es voldria que es pogués ampliar el personal i acabar amb “les retallades que aplica el govern d'Espanya i el seu ministre d'Hisenda i Administració Pública, Cristóbal Montoro, que tenen un efecte perniciós en l'atenció directa a les persones més vulnerables”. En aquest sentit, ha remarcat que segons estudis elaborats per la universitat, el País Valencià és la segona autonomia amb menys treballadors públics a l'Estat espanyol.

D'altra banda, ha recordat que ha visitat el centre de majors de Carlet en quatre ocasions durant l'últim any, una de les quals va estar acompanyada per la consellera Oltra, qui va recórrer les instal··lacions en què viuen més de 500 residents, amb instal·lacions obertes des de fa 33 anys.Martínez ha recordat que aquest tipus de “macrocentres” no es corresponen amb el model de residències que vol impulsar la conselleria, que advoca per una política de promoció de l'autonomia personal i uns centres de grandària més reduïda on siga possible donar una atenció més personalitzada a les persones grans que decideixin acudir a ells.

El govern valencià ha informat que la vicepresidenta i consellera d'Igualtat es desplaçarà dimarts a Carlet, on es reunirà amb la direcció del centre i els representants dels treballadors per conèixer de primera mà la situació del centre i el que ha passat en els darrers dies, i també amb els familiars del resident.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona
Isabel Muntané
Coordinadora del Màster de Gènere i Comunicació de la UAB

“Hi ha pressió estètica als dibuixos animats, a les sèries...”

barcelona

Catalunya, més laica que mai

Barcelona
comerç

Torna la fira artesana Fet al Born

Barcelona

Els Manaies entreguen el penó a Joan Alenyà que ja el custodia

GIRONA
SOCIETAT

L’electricitat, el gas i aigua, els serveis amb més reclamacions al Vallès Oriental

GRANOLLERS
estats units

El vaixell que va fer caure el pont té 56 contenidors amb materials perillosos

barcelona