Societat

Lladó ofereix una fira amb formatges 100% artesans

Una trentena de formatgers participen en la 21a Fira del Formatge

La mostra recupera el concurs de formatges, que té un jurat format per tretze membres destacats del sector

Oferir formatges 100 % artesans és un dels objectius de la 21a Fira del Formatge de Lladó, que diumenge omplirà el centre històric amb una gran varietat de formatges d'arreu de Catalunya. “Aquest any oferim productes autènticament artesans; des que s'ha munyit la vaca fins a la venda, tot és artesà”, explica Jan Millastre, coordinador de la fira, que a punt de celebrar un nou certamen valora també la mostra perquè “aporta nom i prestigi al poble”. Una de les novetats d'aquest any és la recuperació del concurs de formatges, que s'havia fet en un començament. Així, els 27 formatgers presents en la fira tindran la possibilitat de participar i obtenir un dels diplomes del concurs, que aquesta edició tindrà les categories de cabra, ovella i vaca. A més, hi haurà un jurat de luxe, format per tretze membres selectes i destacats en sectors com ara la gastronomia, els maridatges, l'agricultura, la ramaderia o la comunicació, que degustaran i escolliran els guanyadors, que després podran vendre el producte guanyador.

La fira es complementa amb una vintena d'artesans alimentaris amb productes com ara anxoves, foie gras, pa, coques, mels
i bolets; i amb diferents activitats paral·leles per a tots els públics com ara concerts, màgia i circ. Destaca la presentació del llibre Formatges: els 50 millors de Catalunya, per les seves autores, Laia Pont i Natàlia Nicolau, considerat un dels més complets del sector. També es pot participar
en els maridatges de formatge amb vins del celler La Vinyeta i cerveses artesanes empordaneses de La Rufa tot gaudint de l'espai de la sala Sant Joan. Una bona opció és comprar els tiquets de degustació a la carpa de la comissió, que per 8 euros permet provar quatre formatges, amb un plat de ceràmica, pa, vi o cervesa, i participar en el sorteig de cinc lots. La diada vol potenciar el sector formatger i consolidar la mostra de Lladó com un dels principals referents artesans del país.

Dades d'interès:

Data: 18 de setembre.

Lloc: tot el dia al centre històric.

Més informació: www.firadelformatge.com



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Diagnòstic mèdic al català

Barcelona

Un nou barri que aspira a ser un referent internacional

Sant Adrià de Besòs
Societat

Busquen sostre per als usuaris de l’alberg que tanca a Badalona

Badalona
Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau
Societat

Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau

barcelona
Moda

El món mira la moda nupcial que s’exhibeix a Barcelona

Barcelona

Banc Sabadell celebra la setzena edició dels Aces Solidaris

gastronomia

Cap de setmana de festival gastronòmic al Moll de la Fusta

Barcelona
cultura

L’Ajuntament de Vic introduirà clàusules lingüístiques en els contractes públics

vic
Iran

La Policia de la Moral torna a detenir dones per no portar el vel islàmic

Barcelona