Societat

castellers

Una Mercè de 10!

Els Minyons de Terrassa descarreguen el colossal 3 de 10 i firmen la millor actuació mai vista a Barcelona, amb tres castells de gamma extra

Impressionant! La gentada que va presenciar la diada de la Mercè podrà presumir que la del 2016 va ser una actuació històrica. Barcelona ja és ciutat castellera de 10, gràcies a la demostració extraordinària que van fer ahir els Minyons de Terrassa a la plaça de Sant Jaume. La Mercè és una diada que se senten seva i hi volien portar el 3 de 10. Missió complerta.

Els Minyons, que l'any passat van demostrar un domini sorprenent sobre aquest rei de la gamma extra, enguany l'havien carregat per Sant Fèlix. A Vilafranca els nervis van trair la colla, que no va poder defensar la descarregada. Ahir, la victòria va ser completa. Lògicament, es va haver de lluitar, i molt, sobretot en la descarregada.

Així, després d'un ascens a molt bon ritme, les hostilitats es van obrir en la baixada, defensada al descobert pel tronc i unes manilles que ho van donar tot. Eufòrica, la colla va anar després a buscar el 5 de 9. Amb tranquil·litat i molta determinació, la supercatedral es va coronar amb la mida correcta i les posicions ben definides per controlar la descarregada. Llançats, els Minyons van culminar la tripleta amb un 2 de 9 que els va exigir molt, i van segellar amb el pilar de 7 la millor actuació mai vista a Barcelona. De traca i mocador.

Joves i Barcelona

Lamentablement, en canvi, l'altra cara de la moneda li va tocar a la Colla Joves. Els vallencs es van mostrar molt ambiciosos i, sense embuts, van sortir a totes amb l'imponent 5 de 9, que per Sant Fèlix havien descarregat però que ahir es va mostrar indòmit. El castell va pujar amb desajustos que feien presagiar tempesta, i la decisió de la canalla va fer possible una coronació in extremis.

La caiguda, molt inoportuna a set dies del Concurs, no va esporuguir la colla, que, després d'agafar aire amb el 3 de 9, va buscar les grans sensacions que necessitava amb un intent de 2 de 9. Amb el folre i les manilles fatigats, però, el tronc es va trencar amb l'aixecador posat. La Joves, que va renunciar a la ronda de repetició, ha de passar full i tancar files. Ara més que mai, ha de ser una roca.

Excel·lents els Castellers de Barcelona. Després d'una actuació irregular en la Mercè per a les colles locals del dissabte (amb triomf dels Castellers de Sants), Barcelona va decidir començar atacant el 3 de 9, el castell que precisament els havia caigut en la vigília però que ahir no es va resistir. La colla va repetir tot seguit el 4 de 9, que sí que havia pogut fer el dia abans.

Tot i que es va haver de desmuntar un primer intent, a la segona el castell es va dominar de dalt a baix. Enfortits, els barcelonins ho van arrodonir amb el 4 de 8 amb l'agulla i el pilar de 6 carregat. En un dia especialment compromès, la colla va saber estar a l'altura. L'altre castell de gamma extra de la jornada va ser la torre de 9 descarregada pels Castellers de Vilafranca en pròpia plaça.

DIADA DE LA MERCÈ
PLAÇA DE SANT JAUME

Minyons de Terrassa:
3/10fm, 5/9f, 2/9fm, P/7f
Joves Xiquets de Valls:
5/9f(c), 3/9f, i2/9fm, P/5
Castellers de Barcelona:
3/9f, id4/9f, 4/9f, 4/8a, P/6(c)
Altres actuacions

24 de setembre

Barcelona

Castellers de Sants:

3/9f, 4/9f, 4/8a, P/7f

Castellers de Barcelona:

5/8, 4/9f, i3/9f, 3/8, P/6

Castellers Vila de Gràcia:

5/8, 4/9f, id3/9f, i3/9f, 2P/4

Castellers del Poble Sec:

i2/7, 7/7, 5/7, 4/7a, P/5

Castellers de la Sagrada Família:

3/7s, 4/8, 5/7, 4P/4

Colla Castellers Jove de Barcelona:

5/7a, 7/7, 4/7a

25 de setembre

El Prat de Llobregat

Castellers de Vilafranca:

3/9f, 4/9f, 3/8a, P/6

Capgrossos de Mataró:

2/8f, 3/9f, 5/8, P/6

Castellers de Cornellà:

5/7, 7/7, 3/7, 3P/4

Castellers del Prat:

3/6, 4/6, 3/6a, 3P/4



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Nou episodi en la guerra per les terrasses

Barcelona
El millor camp per on córrer
crònica

El millor camp per on córrer

Memorial sota els pantans

Barcelona
Societat

L’Ajuntament de Badalona no paga i l’únic centre públic d’acollida tancarà

Badalona
SOCIETAT

Creen la comissió del Pacte per la Ronda de Dalt que decidirà els usos en el tram cobert

barcelona
Societat

Mor el periodista José Antonio Sorolla

Renovaran sis depuradores i col·lectors a tres urbanitzacions

TERRASSA
MEDI AMBIENT

Comencen les actuacions prèvies per a la restauració ambiental del meandre de Flix

FLIX
trànsit

L’enxampen a 195 km/h en una carretera limitada a 90

Ciutadilla