Societat

Turisme

L'Alt Penedès posa en marxa una nova ruta turística local

Miravinya és un itinerari amb cinc miradors estratègics per conèixer la història i la cultura de la comarca

L'Alt Penedès ha estrenat una nova ruta turística que permet conèixer la comarca a partir de cinc miradors. L'itinerari, anomenat Miravinya, està pensat per recórrer els
indrets amb cotxe en família i descobrir la geografia, la història, la natura i la cultura de la zona. A més, el trajecte es complementa amb una aplicació de mòbil que inclou un mapa del recorregut, informació de tots els punts d'interès i una audioguia amb explicacions històriques i algunes llegendes de la comarca.

És un projecte impulsat pel Consorci de Promoció Turística del Penedès i la Diputació de Barcelona que fa cinc anys que es va començar a gestar. Durant aquest temps s'han construït els miradors però ha estat aquesta tardor quan finalment s'ha enllaçat tot el recorregut i s'ha posat en funcionament l'aplicació mòbil. Els punts d'observació es troben a Font-rubí, Torrelavit, Subirats, Vilafranca del Penedès i Avinyonet. Aquest darrer ofereix una vista de 360 graus des d'on es pot gaudir de les vistes de la plana del Penedès, el massís del Garraf, el Mediterrani, el Pirineu i Montserrat.

El camí condueix els visitants per una desena de punts que permeten conèixer la geografia i la natura de la comarca de l'Alt Penedès: els molins paperers del riu Bitlles, el santuari de Foix, el monestir de Sant Sebastià dels Gorgs, el nucli de Castellet, el palau de la Torre-ramona, el riu Mediona, el santuari de la Mare de Déu de Foix, el parc dels Talls i el castell i convent de Penyafort, entre d'altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia