Societat

Aiguats de tardor

Front comú per la zona catastròfica

Vilassar de Mar i Cabrera s'afegeixen a la demanda que Cabrils ja havia anunciat

Es vol fer la petició en quinze dies, mentre encara s'avaluen els danys de l'aiguat

Els tres municipis del Baix Maresme més afectats per les conseqüències de les històriques pluges de dimecres –Cabrils, Vilassar de Mar i Cabrera– s'han unit per fer front comú i demanar la declaració de zona catastròfica per a les tres poblacions.

Aquest anunci es va desvelar ahir en una roda de premsa conjunta que els alcaldes van fer a Vilassar de Mar, el municipi on es va registrar l'única víctima mortal a conseqüència de les violentes precipitacions. Els alcaldes es van mostrar esperançats de poder demanar aquests ajuts econòmics en un termini de quinze dies, ja que encara s'estan avaluant i quantificant els danys causats per les precipitacions rècord de dimecres.

“Estem vivint una situació excepcional i, per transformar-la, necessitem mitjans i recursos que no tenim”, va manifestar l'alcalde de Vilassar de Mar, Damià del Clot (ERC), que va recordar que “aquests dies s'han viscut moments molt complicats”. “Si no fem aquest pas, correm el risc que molts privats no puguin tenir ajudes econòmiques”, va reflexionar l'alcaldessa de Cabrils, Lina Morales (CiU), que va recordar que “la unió fa la força”. Per la seva banda, l'alcalde de Cabrera de Mar, Jordi Mir (CiU), va alertar que “en l'estat actual, i si no s'hi actua amb rapidesa, les rieres de Cabrera són un risc per a la població”. Els tres ajuntaments faran la sol·licitud a la Generalitat, al govern estatal i a la Diputació.

D'altra banda, dijous a la nit, l'Ajuntament de Vilassar de Mar va decidir tallar al trànsit un tram de la Riera d'en Cintet, des del carrer Manuel Roca fins a l'avinguda Eduard Farrés, per precaució. Va ser el mateix alcalde de Vilassar de Mar el que ahir al matí va explicar que aquesta decisió s'havia pres per precaució, ja que la riera està descalçada. També dijous a la nit i al mateix municipi, la policia local va haver de rescatar, sanes i estàlvies, sis persones que circulaven amb dos vehicles per la riera de Vilassar de Dalt, a l'altura de l'hípica Rossell, quan van ser arrossegades per l'aigua. L'alcalde de Vilassar de Mar també va voler puntualitzar, a manera d'actualització, que al seu poble havien caigut uns 250 litres per metre quadrat i que a Cabrils s'havien registrat uns 240 litres per metre quadrat.

Finalment, ahir la companyia d'assegurances Catalana Occident va enviar un comunicat en què es deia que “els danys ocasionats pel temporal de pluja al Maresme estan sota el paraigua del Consorci de Compensació d'Assegurances”.

El temporal a Girona

La pluja ahir a la tarda va afectar les comarques gironines. Va inundar diversos carrers i va obligar a tallar carreteres. L'actuació més destacada va tenir lloc a Girona, on els bombers van socórrer dues dones atrapades al cotxe entre una esllavissada i un rec a la zona de Campdorà. Pel que fa a les carreteres, en algunes el trànsit es va aturar o tallar a causa de l'acumulació d'aigua.

LES FRASES

Estem vivint una situació excepcional i necessitem mitjans i recursos que no tenim
Damià del Clot
Alcalde de Vilassar de Mar
Si no fem aquest pas, correm el risc que molts privats no puguin tenir ajudes econòmiques
Lina Morales
Alcaldessa de Cabrils
En l'estat actual, i si no s'hi actua amb rapidesa, les rieres de Cabrera són un risc per a la població
Jordi Mir
Alcalde de Cabrera de Mar

Minut de silenci pel conductor mort

La jornada d'ahir també va servir per retre un record en forma de minut de silenci per l'única víctima mortal a causa de les fortes pluges de dimecres, un veí de Mataró de 58 anys que va ser engolit per la riera de Cabrils mentre la travessava amb el cotxe. En el minut de silenci, hi van participar polítics de les tres poblacions més afectades pels aiguats, i els alcaldes van enviar missatges de condol a la família.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES
sanitat

Els hospitals també gestionaran baixes i altes per cirurgia ambulatòria i parts

barcelona
Infraestructures i Serveis

Aposten per desdoblar una línia de mercaderies Saragossa-Tarragona amb estació a Lleida

Lleida
GIRONA

Detecten 555 casos de càncer de còlon en 10 anys amb el cribratge

GIRONA
Societat

Entitats i plataformes es manifesten contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp
Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Un estudi de l'IDIBGI i l'ICO identifica un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT