Societat

Valls s'aboca a viure de ple la Fira de Santa Úrsula

Se celebren els actes centrals, amb la FiraCastells, el fòrum casteller o la diada castellera de diumenge

Els gegants recuperen la cercavila de vigília i s'incorpora el correbou

Des que va arrancar a inici d'aquesta setmana, la Santa Úrsula vallenca ja ha fet passos importants, com la iniciativa de la Colla Castellera de la Canalla Lectora, impulsada per la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya que ha implicat 40 nens i nenes de la ciutat, els actes de commemoració del centenari de la primera pedra de la Biblioteca Popular de la Mancomunitat de Catalunya, col·locada el 23 d'octubre de 1916, de dimecres, o el primer tastet dels fons fotogràfics anteriors a 1936 del futur Museu Casteller a través de l'audiovisual dirigit per Jordi Ferré Batalla, que es projecta de manera contínua en una gran pantalla en l'entorn del nou edifici a la mateixa plaça del Blat. L'audiovisual també es projectarà avui i demà dissabte.

Tanmateix, des d'aquest divendres la Fira de Santa Úrsula creix en presència i intensitat, per exemple amb l'obertura de la vintena d'estands de la FiraCastells al Pati, que durant el cap de setmana doblarà les activitats familiars permanents o la celebració del 6è Simposi Casteller aquest dissabte. La inauguració serà al convent del Carme amb un show cooking basat en les paleoreceptes que recull el llibre d'Eudald Carbonell i Cinta Bellmunt i amb un esmorzar de forquilla. Enguany, el simposi analitzarà l'impacte econòmic i social dels equipaments i programes culturals, ara que s'està bastint el Museu Casteller, i la durada de les diades castelleres i el nombre idoni de colles que hi haurien de participar.

Cultura popular a dojo

Però sens dubte, la Santa Úrsula vallenca és coneguda arreu per la diada castellera de diumenge, considerada com a cloenda tradicional de la temporada. Les dues colles locals es trobaran a la plaça del Blat a la una del migdia. De fet, l'ofici solemne s'avançarà de les 11.30 a les 11 h per gestionar millor els horaris de les balladetes dels gegants i la mulassa i l'entrada de les colles castelleres a plaça.

D'altra banda, la mostra de bestiari escolar canvia de data i en lloc de celebrar-se dissabte ho farà avui a la tarda. L'acte, amb una trentena de figures, rep un nou impuls amb dos itineraris i final de festa davant del Centre Cultural per a les ballades conjuntes i un berenar per als participants. Encara en clau de cultura popular s'ha de destacar la recuperació de la volta dels gegants dissabte al migdia i l'estrena del correbou a Santa Úrsula amb la participació dels bous d'Olot, Reus, Tortosa, Valls, Valls-tradicional i el brau Constantí de Torà. També dissabte al vespre serà el correfoc, que reunirà vuit colles de diables i diverses figures de foc. En acabar, a la plaça del Blat serà la representació dels versots del ball de diables de Valls, la carretillada i la baixada de l'arcàngel sant Miquel des de la façana de l'Ajuntament. De la música de la revetlla se n'ocuparan les xarangues Band Tocats, de Vila-seca, i Tocabemolls, de Tarragona. I tampoc no faltarà l'oportunitat d'anar al teatre amb Fermí Fernández al Principal, on es representarà El sommelier, o de visitar la fira d'atraccions i el mercat d'artesania instal·lat al parc dels Països Catalans i al passeig Josep Tarradellas.

La fira

Fins al 23 d'octubre

www.valls.cat



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona