Societat

castellers

Són els Minyons!

Exhibició dels de Terrassa a Girona amb un castell de 10 i el 3 de 9 amb l'agulla descarregat. Els Marrecs de Salt no se'n surten amb el 3 de 9, però descarreguen el 5 de 8

“Som els Minyons!” Així arengava el cap de colla terrassenc, Albert Pérez, la seva colla instants abans d'afrontar el 3 de 9 amb l'agulla que els Minyons de Terrassa van aconseguir descarregar ahir, a la seva plaça talismà de Girona, per primera vegada en el seu historial (l'han carregat dues vegades). Va ser una execució de manual, en el sentit de saber tancar amb serenor i molta categoria cadascun dels fronts oberts per un castell complicadíssim fins a deixar l'agulla lliure damunt del folre, perquè els pilaners s'hi lluïssin, amb una demostració de potencia i equilibri majúscula.

Aquesta capacitat d'encaixar les punyalades pròpies de castells d'aquesta magnitud es va tornar a veure en el 5 de 9 que la colla va descarregar tot seguit, en la tercera ronda. Amb l'entrada dels dosos, la rengla va quedar mal parada i va haver de combatre al límit una descarregada duríssima, que va comptar, però, amb el treball en equip de la resta del tronc per mantenir la lluita sota control. La colla es va acomiadar amb un pilar de 8 fabulós.

Però abans de tot això, els Minyons havien obert plaça carregant el colossal 3 de 10. I és que, a diferència del que havien descarregat per la Mercè, ahir el castell va pujar amb desajustos en l'encaix de terços i quarts. Tot i així, l'impressionant esforç de les manilles va fer possible que el tronc carregués sobradament el castell, però la descarregada es va fer insalvable. Diu molt dels Minyons que després de la caiguda no alteressin el programa. Pòquer de gamma extra. Grans Minyons.

La diada de Sant Narcís tenia ahir un significat molt especial per a la colla de casa, els Marrecs de Salt, que per primera vegada en els seu vint anys de trajectòria havia d'intentar un castell de 9 pisos. Molt convençuts, els Marrecs van provar el 3 de 9 d'entrada. Però els nervis els van jugar una mala passada i els dos intents que van fer els van desmuntar només començar. La colla necessitava asserenar-se i ho va aconseguir amb una execució del 5 de 8 (el quart de l'any) de colla de primer nivell. Tot seguit, els gironins van completar amb autoritat el 2 de 8 i aleshores van decidir treure's una quarta ronda de la màniga per intentar, per tercera vegada, el 3 de 9.

Aquesta vegada ningú no es va fer enrere, però el castell tampoc no va pujar bé i, coincidint amb l'entrada de l'aixecador, es va trencar. Els Marrecs no van sortir de plaça com a colla de 9, però ho van fer amb el cap ben alt. Si mantenen aquest nivell, més aviat que tard, ho aconseguiran.

Els Capgrossos de Mataró es presentaven a Girona en un estat de forma excel·lent i amb un programa molt ambiciós que, a dos dies de la cita de Tots Sants, incloïa dos castells de gamma extra, entre els quals hi havia la novetat del multitudinari 9 de 8, que la colla mai no havia intentat. Després d'arrencar amb un 3 de 9 de postal, els Capgrossos van lligar el castell dels 9 pilars amb decisió. El ritme pausat, posant èmfasi en la posició més que no pas en la rapidesa, va anar marcant l'ascens, que fins a la triple coronació, molt ben sincronitzada pels tres enxanetes, semblava que podria superar els problemes que s'havien detectat. Però, de sobte, amb la sortida de la canalla, el castell es va descontrolar i va caure estrepitosament. La caiguda va comportar algunes lesions, que van obligar la colla a rebaixar el nivell i acabar amb el 2 de 8. El dubte era, ahir, saber fins a quin punt la caiguda afectarà els plans de la colla de cara a Vilafranca.

Més castells de 9

D'altra banda, dissabte, a Sitges, els Castellers de Sants van escalfar els motors per a la gran cita que els espera demà a Vilafranca amb una actuació molt convincent. En la línia solvent habitual, els borinots van descarregar el 3 de 9, que van flanquejar amb el 4 de 8 amb l'agulla i del 5 de 8. Paral·lelament, a Vilafranca del Penedès, els Xicots van assolir la millor actuació del seu historial. En el marc de la diada del Roser, els vilafranquins van carregar per primera vegada el 4 de 9, que van mantenir amb molt bona mida fins a la carregada. La colla també va completar per primer cop enguany un lluitadíssim 5 de 8 i la torre de 8. Els Xicots culminen brillantment la que ha estat la seva millor temporada.

També van ser a Vilafranca els Castellers de Barcelona, i s'hi van apuntar un 3 de 9 de bona factura, que van acompanyar del 5 de 8 i el 4 de 8 amb l'agulla. Llàstima que, en el comiat, a la colla se li va escapar el pilar de 7, que va quedar en carregat.

GIRONA, PLAÇA DEL VI

Minyons de Terrassa:
3/10fm(c), 3/9fa, 5/9f, P/8fm
Capgrossos de Mataró:
3/9f, 9/8(c), 2/8f, vano de 5
Marrecs de Salt:
id3/9f, id3/9f, 5/8, 2/8f, i3/9f, vano de 5

Dissabte, 29 d'octubre

Sitges

Castellers de Sants:

5/8, 3/9f, 4/8a, vano de 6
Castellers de la Vila de Gràcia:
7/8, 3/8, 4/8, vano de 5
Jove de Castellers de Sitges:
5/7, id4/8, 4/8, 7/7, vano de 5

Vilafranca del Penedès

Xicots de Vilafranca:

4/9f(c), 5/8, 2/8f, vano de 5
Castellers de Barcelona:
5/8, 3/9f, 4/8a, P/7f(c)
Castellers de Sabadell:
3/8, 4/8, 2/7, vano de 5
Lleida

Castellers de Lleida:

5/7, 4/8, 7/7, P/5
Bordegassos de Vilanova:
4/8, 2/7, 5/7, P/6(c)
Xics de Granollers:
4/7, 5/7, 3/7, P/5

Diumenge, 30 d'octubre

Igualada

Moixiganguers d'Igualada:

2/8f, 4/8, 3/8, 2P/5
Castellers Sagrada Família:
3/7s, 5/7, 4/7, P/5s

Castellers del Poble Sec:

2/7, 4/7, 3/7, P/5



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona

Els àvis i les àvies porten el seu passat al Bosc de la Pabordia

girona
enogastronomia

La sommelier Anna Casabona queda tercera al campionat estatal

Sant Sadurní d’Anoia
societat

El Maresme actualitza el protocol de violències masclistes

premià de mar
societat

Gala solidària a l’Hotel Marina Badalona

Badalona

Salut activa la xarxa hospitalària Lleida-Pirineu

Lleida

Protesta contra la possible implantació d’una planta de biogàs

Camarles

Desnonen una família amb una filla de cinc anys a Tarragona

Tarragona