Societat

societat

Diverses entitats demanen reunir-se amb l'alcalde de València perquè dedique un carrer a Guillem Agulló

Les associacions troben a faltar “més sensibilitat” del consistori i recorden que no han rebut resposta a la instància presentada el passat juny

Diverses entitats del País Valencià han presentat aquest dimecres una petició de una reunió amb l'alcalde de València Joan Ribó per tractar la petició d'un carrer dedicat al jove independentista antifeixista valencià Guillem Agulló, assassinat l'any 1993 a Montanejos (Alt Millars) per un grup de feixistes. En roda de premsa a les portes del consistori, el secretari general d'Acció Cultural del País Valencià Toni Gisbert ha recordat com el passat mes de juny van registrar una petició formal a l'Ajuntament de València perquè dediqui un carrer a Agulló i a totes les víctimes dels crims d'odi, que encara no ha rebut una resposta per part del consistori, més enllà de la comunicació burocràtica d'obertura d'expedient.

Al respecte, Gisbert ha indicat que les associacions han trobat a faltar “més sensibilitat” per part de l'Ajuntament de València a causa de les connotacions humanes que té l'assassinat de Guillem Agulló i perquè suposaria un gest institucional de suport a les víctimes d'odi.

En aquest sentit, les associacions han demanat reunir-se oficialment amb Ribó per tractar la petició, entrar en detalls, iniciar formalment el procediment i si és possible posar-li data a la petició. “Entenem que la maquinària administrativa és lenta però aquest no estem parlant d'un tema purament administratiu, té connotacions humanes, parlem d'una persona assassinada i d'una família que ha vist com el seu fill ha mort”, ha dit Gisbert. El secretari d'ACPV ha afegit que un posicionament públic de l'Ajuntament de València tindria una especial importància en un context actual de ressorgiment dels populisme violents.

Les entitats signants de la petició són: Acció Cultural del País Valencià, Movimiento contra la Intolerancia, Comunitat Israelita de València, Federació Maranatha d'Associacions Gitanes, Lambda, Plataforma Ciutadana contra la Islamofòbia i Ververipén Rroms por la Diversitat. A la petició de reunió s'hi ha afegit Calcsicova(Coordinadora de Asociaciones de Lucha Contra El Sida de la Comunidad Valenciana) i el Foro Alternativo de la Inmigración.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia