Societat

pobresa energètica

Puigdemont demana que de la tragèdia de Reus en surti una reflexió que eviti casos similars en el futur

El president de la Generalitat replica a Gas Natural que tothom sap “què ha passat” i “què no ha de passar d'ara en endavant”

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha replicat aquest dijous a Gas Natural que “tothom sap què ha passat” a Reus i per què i ha instat a fer una reflexió general per evitar que es torni a repetir un cas com el de la dona morta a la capital de l'Alt Camp, a la qual s'havia tallat el subministrament elèctric. Ho ha dit en declaracions des del Banc dels Aliments després que aquest dimecres la companyia energètica culpés la Generalitat de no desenvolupar el reglament que l'obliga a informar dels talls a les administracions pública.

“Jo crec que avui Catalunya sap què ha passat a Reus. I també crec que sap què és el que no ha de passar d'ara en endavant. I espero que també ho sàpiguen les companyies responsables, el què no ha de passar en endavant”, ha respost Puigdemont.

El cap del govern català ha demanat “que d'aquesta crisi en surti una reflexió, de qui se senti interpel·lat, sobre quines actituds s'han de corregir per evitar que es tornin a repetir situacions com aquesta”. “I, hi insisteixo, tothom sap què ha passat a Reus”, ha reiterat.

Ha reconegut que “ningú pot obligar cap empresa a signar cap conveni” i que això depèn en part de la voluntat de les mateixes. Per aquest motiu, ha volgut posar en valor que hi ha algunes companyies subministradores, com les d'aigua, que no han posat traves i, per tant, el subministrament està garantit. Ha afegit que amb altres companyies “hi ha hagut més problemes” i han posat “traves perquè s'apliqui” la voluntat política per eradicar el risc.

“Si això ha de servir perquè qui no ha signat convenis se senti més interpel·lat a fer-ho, doncs endavant”, ha dit. En qualsevol cas, ha defensat que la llei és “clara”.

Puigdemont ha afegit que els fets de Reus demostren que “tothom té part de responsabilitat” i que “quan falla una peça de la cadena, no funciona”. “Podem fer lleis, però s'han de complir i compartir, sobretot l'esperit, pel qual es fan les coses”, ha declarat.

El president del Banc dels Aliments de Barcelona, Eduard Arruga, ha demanat que més enllà de “llençar-se la pilota” entre uns i altres cal que “cadascú faci el possible” per evitar casos com aquests.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona