Societat

Castells

Els Minyons de Terrassa coronen una temporada castellera històrica

Els egarencs aixequen quatre castells de gamma extra en la diada de la colla, entre els quals el 3 i el 4 de 10 amb folre i manilles

Els Castellers de Sants completen la tripleta màgica i els Capgrossos de Mataró carreguen el cinc de nou amb folre i manilles

El 2016 s'ha guanyat el dret a ser escrit amb lletres d'or en els annals de la història castellera. Després d'un Sant Fèlix estratosfèric , una Mercè de 10 , un Concurs de Castells espectacular i una diada de Santa Úrsula de llegenda els Minyons de Terrassa han tancat la temporada amb una nova jornada per al record on han aixecat quatre castells de gamma extra.

En la diada de la colla egarenca, l'última gran cita del calendari casteller, els amfitrions han descarregant en una mateixa diada el tres i el quatre de deu amb folre i manilles, el tres de nou amb folre i agulla i el pilar de vuit amb folre i manilles. Al costat dels de la camisa malva han actuat els Castellers de Sants i els Capgrossos de Mataró. Els borinots han completat la tripleta màgica –tres de nou, quatre de nou i cinc de vuit–, i els blaus han aconseguit treure's l'espina del Concurs de Tarragona completant el seu primer cinc de nou amb folre de la història, el segon gamma extra del seu currículum

Els Minyons de Terrassa han obert plaça amb el tres de deu amb folre i manilles, fent la primera passa cap a una actuació històrica, i amb l'ambició de repetir el quatre de deu, després de ser la primera colla en completar-lo, tot just fa un any. Aquest ha arribat en segona ronda i ha desfermat l'eufòria.

A la tercera ronda, els vallesans han provat, en primera instància, la torre de vuit neta, que ha fet llenya. En la ronda de repetició els Minyons han canviat l'estratègia i han descarregat el tres de nou amb folre i agulla. Han culminat l'actuació descarregant l'imponent pilar de vuit amb folre i manilles a l'última ronda.

Cinc de nou dels Capgrossos

Tant els Capgrossos de Mataró com els Castellers de Sants portaven al programa el cinc de nou en segona ronda com a castell sostre, però els borinots hi han acabat renunciant per culpa de les baixes. Després de descarregar un tres de nou amb folre molt treballat, els de Sants han descarregat en segona ronda el quatre de nou amb folre i han completat la tripleta màgica amb el cinc de vuit.

La colla mataronina sí que ha aixecat el cinc de nou. Després d'arrencar també amb el tres de nou amb folre, han fet en segona ronda un primer intent del cinc de nou, que han optat per desmuntar quan acotxador i enxaneta enfilaven el tram final de la carregada.

Els Capgrossos, però, no han renunciat i en la repetició han pogut carregar in extremis el seu primer cinc de nou amb folre de la història, que ha caigut en la descarregada poc després de la segona aleta.

Els blaus afegeixen així un segon gamma extra al seu currículum, al costat de la torre de nou. L'actuació l'han tancada amb el quatre de vuit net.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós
GIRONA

Convoquen una protesta l’1 de maig contra la massificació turística

GIRONA
BANYOLES

L’INS Josep Brugulat torna a participar en el City Nature Challenge

BANYOLES
societat

L’equip de govern vol posar el nom de Terricabras a una plaça o un carrer

girona
Urbanisme

Barcelona aprova la remodelació d’un espai de muntanya a Torre Baró

Barcelona
Medi ambient

Paisatges blancs a Altafulla i Torredembarra per la calamarsada

Altafulla