L'ajuntament de Sant Celoni i la Fundació «la Caixa» fan un pas més per la creació del Museu del Bosc de Catalunya

L'equipament vol esdevenir un centre cultural del bosc de referència europea

L'alcalde de Sant Celoni, Francesc Deulofeu i el Director de l'àrea de Medi Ambient i Ciència de la Fundació la Caixa, Jorge Wagensberg han signat aquest matí a l'Ajuntament el contracte per la redacció del programa museogràfic del Museu del Bosc de Catalunya que es construirà al municipi.

«L'equip del museòleg Jorge Wagensberg serà l'encarregat d'elaborar aquest document que ha d'establir el plantejament conceptual del futur centre, els continguts a transmetre, les solucions museogràfiques que s'utilitzaran per il·lustrar-los, els graus d'originalitat i complexitat de les unitats expositives, així com, les relacions internes d'espai», segons informa el consistori.

L'alcalde Francesc Deulofeu ha agraït «l'impuls de Jorge Wagensberg i Martí Boada per tirar endavant un projecte tan ambiciós com el Museu del Bosc a Sant Celoni, en el qual estem treballant plegats des de l'inici de la legislatura».

Segons Wagensberg, «el repte professional és molt gran perquè el museu defuig la idea clàssica de col·lecció enciclopèdica, de representacions de representacions... per convertir-se en una veritable porta d'entrada al bosc, un espai on el visitant comprengui el bosc i en surti amb ganes de visitar-lo amb actitud d'observació i la comunicació amb la natura.»

El celoní Martí Boada, en representació de l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona, ha recordat que «el Museu té una lògica d'ubicació geogràfica molt gran. A Sant Celoni, els nostres avis eren carboners i boscarols, els nostres pares serradors o industrials de la fusta i ara nosaltres, prenem la torxa del sector terciari».

Tots tres han volgut fer especial èmfasi en l'equipament com veritable centre cultural del bosc, un lloc on discutir sobre temes del bosc, on fer-hi investigació i recerca i que incorpori, en el seu mateix funcionament, les tecnologies més avançades i respectuoses amb el medi. El programa museogràfic serà el document de referència per a l'elaboració del projecte museogràfic i el punt de partida sobre el qual es podrà començar a desenvolupament del programa d'activitats educatives, tallers, conferències i altres iniciatives que conformaran l'oferta del futur equipament. El Museu del Bosc, impulsat per l'Ajuntament de Sant Celoni i l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona, esdevindrà un referent en la divulgació del coneixement integral del boscos i en l'impuls i difusió de les idees més innovadores en matèria de sistemes forestals i nous usos d'aquests espais. Segons el conveni signat, l'ajuntament es compromet a abonar 36.379,32 €, més IVA, a la Fundació «la Caixa» que redactarà el projecte arquitectònic i museogràfic en un termini màxim de 9 mesos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona