Societat

oci

esquí

Les estacions es preparen per a la primera allau d'esquiadors

Després que dissabte obrissin Masella, la Molina i Vallter, aquest cap de setmana s'estrenarà també la temporada a Vall de Núria

Hi ha prou neu perquè entrin en funcionament la major part de les instal·lacions

Les estacions d'esquí gironines estan fent els últims preparatius per tenir les instal·lacions a punt per rebre aficionats aquest cap de setmana en la que, previsiblement, serà la primera tongada forta de la temporada si hi sumem el fet que la setmana entrant molts catalans tindran força dies festius. Masella, la Molina i Vallter ja van obrir la setmana passada i van tenir una bona resposta: per exemple, a la Molina van rebre unes 1.800 persones entre dissabte i diumenge, mentre que fins a les pistes del Ripollès van pujar-hi 200 i 500 persones, dissabte i diumenge, respectivament, segons les dades facilitades per Ferrocarrils de la Generalitat, gestor d'aquestes dues estacions. No tots els visitants van esquiar –han indicat les mateixes fonts–, ja que hi va haver força gent que va passejar-hi. Pel que fa a Vall de Núria, no va poder obrir el cap de setmana passat però està previst que ho faci aquest.

Gruixos suficients

Tenint en compte la neu acumulada i les temperatures dels últims dies (la mínima de Vallter d'ahir va ser de 6 graus negatius i la màxima, de 4 graus positius; a la Molina es van registrar 3 graus negatius i 3 de positius), es confia que es puguin posar en servei la major part de les instal·lacions. Ahir a Vallter tenien gruixos d'entre 26 i 39 cm de neu pols i a Masella, de fins a 40 cm.

De la Molina i Núria, ahir no es disposava de dades actualitzades.

Masella i la Molina

A les estacions de la Cerdanya, la més matinera a l'hora d'obrir va ser Masella, que va estrenar la temporada el dia 24, tot i que no es van activar totes les instal·lacions. Per aquest cap de setmana ja les tindran gairebé totes en servei, després que ahir obrissin el sector de Coma Pregona. En el cas de la Molina, està en funcionament el telecabina que dóna accés al teleesquí que uneix les Set Fonts i la Tosa d'Alp, així com un servei de transport en màquina fins al refugi del Niu de l'Àliga (el punt més alt de l'estació, a més de 2.500 metres) i les activitats del parc d'aventura.

Vallter

Per la seva banda, a les instal·lacions de Setcases van obrir la zona de debutants (les pistes 1 i 2 de Morens, amb els corresponents teleesquís) i la zona de trineus del parc lúdic. Es confia que dissabte puguin funcionar moltes més instal·lacions.

Vall de Núria

Pel que fa a les pistes de l'estació d'esquí de Queralbs, està garantida l'obertura de vuit pistes i dels espais de trineus i d'activitats d'hivern del parc lúdic.

LES XIFRES

2.500
usuaris
van tenir el cap de setmana passat les estacions de la Molina i Vallter
39
centímetres
era el gruix màxim de neu que hi havia ahir a Vallter

Temps canviant

Almenys fins a última hora de dissabte no es preveu que plogui o nevi a les comarques de Girona. Com a molt, hi podria haver cels ennuvolats durant algunes hores del dia en determinades comarques. Quant a les temperatures, es mantindran en uns valors moderats per l'època. Per diumenge i principis de la setmana que ve s'espera un canvi de temps, amb possibilitat de precipitacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
Les roses del Firal i les del cementiri
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri

enogastronomia

Cinc catalans competeixen avui a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt