Societat

viticultura

solidaritat

Verema amb valor solidari

Nadal i la Fundació Mas Albornà impulsen un projecte d'integració sociolaboral

El celler elaborarà un vi dolç amb raïm collit per persones amb discapacitat

Xavier Nadal, tercera generació d'un dels primers cellers del Penedès que van començar a elaborar cava, l'any 1943, feia temps que tenia al cap implicar de ple l'empresa familiar en un projecte solidari amb dos objectius clars: que permetés crear oportunitats entre el col·lectiu de persones més vulnerables i que transmetés aquest valor en algun dels vins que elabora el celler. Després de donar-hi moltes voltes, Nadal va decidir llançar la proposta a la Fundació Mas Albornà, una entitat de caire social que té com a finalitat la integració sociolaboral de persones amb discapacitat o trastorn mental a través de la creació d'oportunitats. I així va ser com va néixer el projecte Verema singular. Junts fem camí.

Deu treballadors de la secció de jardineria de Mas Albornà van participar a principi de novembre en la verema d'una vinya de macabeu de la Finca Nadal de la Boadella d'on el celler extreu el raïm per elaborar el Nadal 1510 Verema Tardana, un vi dolç molt apreciat per maridar amb formatges o per acompanyar postres o fruita seca. Xavier Nadal va escollir aquesta vinya per a aquesta verema, ja que el raïm es cull força més tard que la resta, entre final d'octubre i principi de novembre, quan el gra està al límit de maduració i aporta els sucres naturals que permeten elaborar aquest vi dolç d'edició limitada. Els empleats de Mas Albornà, amb el suport d'una educadora de la fundació i en companyia d'empleats del celler que també veremaven, van seguir les indicacions que Xavier Nadal els va donar per tallar cada gotim de raïm amb les tisores de podar sense fer-se mal. La tasca es va allargar durant dues jornades i va ser enregistrada per la productora de Mas Albornà, que n'ha elaborat un vídeo promocional per donar a conèixer la iniciativa a través de les xarxes socials.

El projecte, però, va molt més enllà, ja que, de cada ampolla de Nadal 1510 Verema Tardana venuda, el celler destinarà dos euros al projecte de millora i manteniment del mobiliari de la residència on viuen prop d'un centenar d'empleats de la Fundació Mas Albornà. A més, durant aquestes festes de Nadal, el celler comercialitzarà l'ampolla de Nadal 1510 amb una bossa confeccionada a mà a l'Atelier de Mas Albornà. El conjunt es pot adquirir a través de la pàgina web www.nadal.com. La voluntat de Nadal i la Fundació Mas Albornà és que aquest projecte es consolidi com una activitat fixa perquè “beneficia les dues parts”, segons van dir Xavier Nadal i Ricard Rafecas, vicepresident de la fundació en la presentació del projecte en societat, que va tenir lloc dissabte passat al Vinseum de Vilafranca del Penedès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona