Societat

Valls promourà diversos programes d'ocupació per a l'àmbit del Barri Antic

El projecte s'aplicarà a la zona considerada de “major desequilibri territorial i social”

El Servei d'Ocupació de Catalunya aporta el gruix del finançament

L'Ajuntament de Valls ha anunciat que desenvoluparà diferents accions de suport al Barri Antic, que ha qualificat com el de “major desequilibri territorial i social”. Segons el consistori, l'acció s'emmarca en el projecte Treball als Barris 2016, que ha estat subvencionat pel Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) amb una aportació de 184.692 euros amb una inversió de l'Ajuntament vallenc de 10.232 euros.

Una de les accions que es desenvoluparan és un programa de suport a la inserció laboral de col·lectius amb dificultats especials anomenat Activem l'ocupació al Barri Antic de Valls. Aquest té una subvenció de 65.600 euros. La finalitat és oferir orientació, assessorament, formació i també acompanyament a la inserció de les persones que es troben en situació d'atur residents al barri. Se'ls ofereix les eines necessàries, tant laborals com formatives, per incorporar-se al mercat de treball. S'atendrà un total de 75 persones.

D'altra banda, dins les accions d'ocupació i professionals, el SOC també ha aprovat una subvenció de 93.784 euros, per a la contractació de 8 plans d'ocupació, durant un període de 6 mesos. Els projectes aprovats són l'arranjament de voreres i del ferm dels carrers del Barri Antic de Valls i preveu la contractació de 5 persones. Els perfils professionals que es requeriran són el d'oficial de segona de construcció i peons de construcció. També hi haurà un pla de millora i conservació dels edificis municipals que preveu la contractació d'una persona amb perfil de peó de neteja.

El programa A Valls treballem pel Barri Antic preveu la contractació de 2 persones amb perfil de prospectors d'empreses. Finalment, la subvenció també inclou la contractació d'un tècnic responsable d'impulsar projectes del barri, amb una subvenció de 25.308 euros.

LA XIFRA

184.692
euros és el que destina
el Servei d'Ocupació de Catalunya a programes d'inserció laboral a l'àmbit del barri.

La partida per a la rehabilitació, superada

La quantitat econòmica que ha destinat l'Ajuntament de Valls a ajuts a la rehabilitació d'edificis dins l'àmbit del pla d'intervenció integral del Barri Antic s'ha mostrat superada. En la convocatòria d'aquest any hi va dedicar 25.640,02 euros. Segons l'Ajuntament, “les sol·licituds objecte de proposta de subvenció excedeixen la dotació pressupostària prevista” i ha hagut d'aplicar un sistema de prorrateig.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SANTA COLOMA DE FARNERS

El BOE publica la proposta alternativa del ramal de la MAT fins a Riudarenes

SANTA COLOMA DE FARNERS
SOCIETAT

Glaceres que es desfan als soterranis de la Catedral per Temps de Flors

girona
QUART

La Festa del Fang s’avança al maig i amplia les activitats a tot el mes

QUART
societat

El Zoo provarà un sistema de filtres naturals per reutilitzar aigua

Barcelona
Urbanisme

Les obres de les Cales s’acabaran abans de l’estiu

Mont-roig del Camp
comerç

Barcelona és la capital amb més densitat comercial d’Europa

Barcelona
Estat Francès

Cauen les pales del Moulin Rouge

Barcelona
LA CELLERA DE TER

Els viveristes demanen que l’ACA els “obri l’aixeta” per no haver de tancar

LA CELLERA DE TER
campdevànol

Un projecte vol convertir el Ripollès en refugi de persones LGTBIQ+

campdevànol