Societat

oci

platges

Sant Pol renuncia a tornar a tenir una platja amb gossos

Les localitzacions proposades per la Generalitat, a Can Villar i a les Barques, no convencen el consistori

L'alcaldessa lamenta la intolerància dels detractors i defensa l'èxit de la iniciativa

Sant Pol de Mar ja no repetirà l'experiència de l'estiu passat d'habilitar un tram de platja on es podia anar amb gossos. En el darrer ple municipal es va aprovar el pla d'usos del litoral fins al 2020 i ja no inclou el servei que es va estrenar com a prova pilot al Maresme i que va atraure centenars de banyistes amb els seus animals de companyia a la platja de les Banyeretes. L'alcaldessa, Monterrat Garrido (PDeCAT), explica que, després que la Generalitat prohibís que l'experiència es tornés a fer al mateix lloc per la impossibilitat de mantenir la convivència entre gossos i corb marins emplomallats, una espècie protegida, creuen que les propostes de nous emplaçaments al litoral santpolenc “no són les adequades”. En concret, es plantejava habilitar l'espai per a animals a la platja de Can Villar, el tram més a prop de la riera on hi ha el lloc dels socorristes o a la platja de les Barques, la més urbana i utilitzada pels banyistes. “Creiem que no és una activitat compatible amb els serveis que ja es donen en aquestes platges, amb una presència massiva de persones, i que ens obligaria a adequar un tancat per als animals”, assenyala l'alcaldessa. Garrido assegura que lamenta haver de prendre una decisió com aquesta, però que els entrebancs són excessius i que “amb la pressió i la intolerància certs sectors han volgut convertir una experiència d'èxit en un problema”. L'alcaldessa insisteix que la platja amb gossos a les Banyeretes era “un lloc ideal perquè es troba lluny del nucli urbà i és un espai tancat de manera natural”. Malgrat reconèixer que hi va haver certes actituds incíviques d'alguns usuaris propietaris de gossos, Montserrat Garrido assegura que van ser fets puntuals i que el consistori “va actuar en tot moment per garantir les millors condicions de salubritat de l'espai”. “No posem en dubte que s'hagi de protegir aquestes aus, però és cert que els experts no van poder documentar cap cas d'atac d'un gos mentre va funcionar la iniciativa”, indica la cap del govern local.

Montserrat Garrido insisteix que la platja amb gossos “ha estat un èxit a Sant Pol”, tant pel fet d'haver donat resposta a una demanda com per la valoració global del servei.

“Potser ens va acabar afectant ser els primers i que hi hagués un efecte crida, i que un col·lectiu criminalitzés l'espai, però vam obrir el camí perquè altres municipis del Maresme es plantegin habilitar un espai a la platja on es pugui anar amb els animals”, diu, i hi afegeix que la mateixa Generalitat va valorar positivament les mesures preses per l'Ajuntament per garantir el màxim respecte dels usuaris de la platja als corbs marins emplomallats, com ara amb la instal·lació de rètols informatius.

LA FRASE

Amb la pressió i la intolerància certs sectors han volgut convertir una prova d'èxit en un problema
Montserrat Garrido
alcaldessa de sant pol (PDeCAT)

Una experiència amb ressò

Sant Pol va obrir la veda l'estiu passat i ara ja són més els municipis, també del Maresme, que preveuen habilitar espais a les seves platges perquè la gent es pugui emportar a banyar els seus animals de companyia. Els projectes més avançats són els d'Arenys de Mar i el Masnou, els ajuntaments dels quals ja van manifestar fa mesos que estaven estudiant les localitzacions adequades per compaginar la nova activitat amb les que es desenvolupen a la resta del litoral. De fet, al terme d'Arenys de Mar també hi ha localitzades colònies de corbs marins emplomallats que s'han de mantenir lluny dels gossos. En altres poblacions, com ara Calella, ja s'han començat a aixecar veus de la societat civil que reclamen un espai de bany per als animals de companyia a l'estiu. Una demanda que tant la CUP com ICV-EUiA, a l'oposició, van recollir com a proposta i que el govern inicialment ha desestimat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Chery i Ebro produiran 150.000 vehicles a l’antiga Nissan

barcelona
medi ambient

El Pirineu occidental, protegit per l'excel·lent qualitat de cel nocturn

SORT

Crearan vint places regulades per aparcar autocaravanes pagant 5 euros

TERRASSA
moda

Giambattista Valli il·lumina Barcelona en la Bridal Night

Barcelona
política

Agents de la Guàrdia Urbana irrompen al ple per reclamar millores salarials

TARRAGONA

Destinaran 1,8 milions per reparar “amb urgència” el passeig de Fenals

lloret de mar

Jaume Cruset i Ballart, pregoner de les Festes de Primavera de Girona

GIRONA

Trobada entre el Consell Intercomarcal de la Gent Gran i la Generalitat

GIRONA

Adjudiquen el projecte per construir 66 habitatges de lloguer

lloret de mar