Societat

Pendents un 17% de les mesures del ple antipobresa

Un 83% dels acords del març ja s'apliquen o estan en curs, segons el govern

Un 17% de les 273 mesures que es van aprovar en el ple monogràfic sobre emergència social celebrat el 9 i el 10 de març de l'any passat encara estan en estudi o depenen d'altres organismes, però a hores d'ara la resta –226 mesures– estan en curs o s'estan aplicant. Com cada dos mesos, el govern va publicar ahir l'informe de seguiment dels compromisos adquirits al març en el marc de la lluita contra la pobresa i l'exclusió i va insistir a recordar que 80 mesures –com ara l'ampliació de la renda mínima d'inserció per anar cap a la renda garantida i les convocatòries de projectes socials per reforçar la cohesió en barris en situació d'exclusió– estan condicionades a disposar del nou pressupost.

Al setembre, l'informe de seguiment dels acords del ple monogràfic va calcular en un 75% les mesures en curs o en aplicació .

En la roda de premsa posterior al Consell Executiu, la portaveu i consellera de la Presidència, Neus Munté, va plantejar que, tot i la falta de pressupost, en els darrers dos mesos s'ha actuat en àmbits clau, com ara els de la pobresa infantil, l'energètica i en l'habitatge. En aquests àmbits, l'informe destaca l'aprovació d'un nou model de servei d'intervenció socioeducativa per a infants i adolescents en situació de risc, que s'implementarà al llarg d'aquest any, a més de l'entrada en vigor de la llei de protecció del dret a l'habitatge aprovada el 23 de desembre, i la concreció d'un model comú de conveni per instar les empreses de llum i gas a participar en la lluita contra la pobresa energètica.

Càritas vol que es tingui en compte la immigració

Càritas Diocesana de Barcelona ha denunciat “les traves constants de l'administració a l'hora d'acollir les persones refugiades i immigrades que es veuen obligades a deixar els seus països d'origen”. En una nota, l'entitat recorda que un 13,6% de la població catalana és immigrant i reclama que sigui un col·lectiu que es tingui en compte a l'hora de dissenyar polítiques socials. A l'hora de recordar els punts que s'haurien de treballar a partir de la seva experiència, Càritas planteja la necessitat d'una administració més oberta i eficient, que respongui a la falta de lligams familiars on trobar suport, a la impossibilitat d'accedir al mercat laboral regular i a les dificultats idiomàtiques, que afecten aquest col·lectiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona
barcelona

Una vintena d’entitats reclamen que la prefectura de la Via Laietana sigui “només un lloc de memòria”

barcelona
economia

El simulacre de risc químic amb sirenes a les Terres de l’Ebre i Tarragona es farà el 24 d’abril

barcelona
societat

El 63% dels docents asseguren haver patit una agressió física o verbal per part d’alumnes, segons USTEC

BARCELONA

El #wasteinprogress 2024 tanca amb un nou rècord de visitants

GIRONA

El cartell del ’Temps de Flors’ és un mosaic floral de formes geomètriques

GIRONA

El Govern inverteix 685.000 euros en l’abocador clausurat

LES LLOSES

Regalen 2.000 banderes de la ciutat perquè es pengin per les Fires

figueres