Societat

refugiats

concert solidari

Mai no seràs feliç tot sol

El 1st African Gospel Choir, integrat per nigerians establerts a Catalunya, cantarà en el concert pels refugiats ‘Que tinguem sort' de Llach

“Cal tractar-los com ens agradaria que ens tractessin a nosaltres”, defensen

És possible que, entre el munt d'actuacions previstes dissabte en el concert de la campanya Casa nostra, casa vostra al Palau Sant Jordi, sigui especialment ben rebuda la del 1st African Gospel Choir. Aquest grup, fundat l'any 2010 per Joe Psalmist, líder d'Alma Afrobeat Ensemble, cantarà demà Que tinguem sort de Lluís Llach, que fa un temps van incorporar al seu repertori habitual, nodrit de clàssics de gospel americà així com de joies de la música popular africana popularitzades per Miriam Makeba. A la comesa s'hi sumarà In Crescendo, un dels cors sorgits del televisiu Oh happy day. “Ens entusiasma Que tinguem sort i, dissabte, seria extraordinari poder-la cantar amb Lluís Llach, que també serà al concert”, proposa Psalmist. “És una cançó que parla de la coexistència i del fet que ningú és una illa. Mai no seràs feliç tot sol. Si ets feliç però, en canvi, no hi ha pau al teu voltant, no et servirà per a res.” Idees, és clar, a tenir molt en compte davant del drama dels refugiats. “Cal tractar-los com ens agradaria que ens tractessin a nosaltres; aquest hauria de ser un dels trets bàsics per a qualsevol ésser humà”, defensa Psalmist, que ha vist com Nigèria, el seu país, entrava en declivi amb la irrupció de la violència de Boko Haram. “No entenc com, davant drames com aquests, es pot mirar cap a una altra banda. Cal fer un esforç per posar-se en la pell dels que més pateixen.”

El 1st African Gospel Choir es va posar en marxa poc després que Psalmist arribés a Barcelona, ara fa set anys. “Veia que aquí a Catalunya teníeu un munt de cors de gospel... però cap era africà!”, diu somrient. “Sé que el Soweto Gospel Choir us ha visitat unes quantes vegades, però ells són de Sud-àfrica i les harmonies vocals difereixen força de les nostres.” Psalmist va recórrer la quinzena d'esglésies africanes que hi ha repartides arreu del país fins que va reunir prou cantaires per muntar el seu conjunt de gospel, integrat majoritàriament per nigerians. “N'hi ha de Barcelona, Vic, Sabadell, Terrassa, Martorell... Al principi ens fèiem dir Nigerian Gospel Choir, però... és clar, els de Ghana es van enfadar, ja que entre tots dos països hi ha molta rivalitat”, recorda. “Siguin d'on siguin, però, a les esglésies africanes es canta molt, també a les que hi ha aquí al país. Els africans creiem que la música és la manera més ràpida de relacionar-se amb Déu.”

Després del concert al Palau Sant Jordi d'aquest dissabte i d'haver omplert, l'estiu passat, el Recinte Modernista de Sant Pau, el 1st African Gospel Choir cantarà el 18 de febrer al casino L'Aliança del Poblenou, a Barcelona, amb uns quants músics convidats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona